3.000 de romani sunt consumatori de plante "etnobotanice"!


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri

A fost un an plin de cosmaruri pentru romanii care si-au scapat copiii din mana. Daca occidentalii s-au inghesuit sa scoata in afara legii substantele halucinogene si sa ii tina la adapost pe adolescenti, la noi magazinele de vise sunt din ce mai dese.

In consecinta, mii de tineri au ajuns rand pe rand in coma sau au devenit dependenti dupa ce testele de laborator au confirmat ca au cumparat plante si prafuri extrem de daunatoare.

"Voiam sa ne simtim bine toti, pluteam, totul plutea in jur. A doua zi nu ne simteam bine, am prieteni care au ajuns in spital in urma consumarii astfel de produse." Asa povesteste Bogdan, un tanar din Bucuresti care, la fel ca alte cateva sute, a incercat plantele halucinogene. Acum regreta amarnic. Marturiile celor ca el sunt un semnal de alarma pentru toata lumea.

Romania are deja peste 3.000 de consumatori de plante "etnobotanice", iar unii dintre ei au ajuns si la spital din cauza "ierburilor".

Magazinele care vand plantele au aparut ca ciupercile, in primul rand pentru ca legea le-a permis si, in al doilea rand, pentru ca din ce in ce mai multi tineri sunt tentati sa experimenteze senzatii noi. Controalele facute de politisti s-au lasat insa cu peste 20 de dosare penale.

Si asta pentru ca, in urma analizelor de laborator, specialistii au descoperit in aceste plante substante mai puternice chiar decat canabisul. Alte produse contin chiar THC, o substanta inclusa pe lista drogurilor de risc.

In timp ce in tari ca Germania, Franta, Irlanda, Suedia si chiar Olanda, "vedeta" plantelor halucinogene este interzisa, romanii inca mai lucreaza la proiectul de lege. Are deocamdata doar votul senatorilor, il asteapta si pe cel al deputatilor.

Dependenta de substante halucinogene i-a adus sfarsitul!
Romania, te iubesc: Substante halucinogene, cu livrare la domiciliu!
Ierburile halucinogene au mai bagat trei tineri in spital
VIDEO PROTVPLUS.RO