3.000 de romani sunt consumatori de plante "etnobotanice"!


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri

A fost un an plin de cosmaruri pentru romanii care si-au scapat copiii din mana. Daca occidentalii s-au inghesuit sa scoata in afara legii substantele halucinogene si sa ii tina la adapost pe adolescenti, la noi magazinele de vise sunt din ce mai dese.

In consecinta, mii de tineri au ajuns rand pe rand in coma sau au devenit dependenti dupa ce testele de laborator au confirmat ca au cumparat plante si prafuri extrem de daunatoare.

"Voiam sa ne simtim bine toti, pluteam, totul plutea in jur. A doua zi nu ne simteam bine, am prieteni care au ajuns in spital in urma consumarii astfel de produse." Asa povesteste Bogdan, un tanar din Bucuresti care, la fel ca alte cateva sute, a incercat plantele halucinogene. Acum regreta amarnic. Marturiile celor ca el sunt un semnal de alarma pentru toata lumea.

Romania are deja peste 3.000 de consumatori de plante "etnobotanice", iar unii dintre ei au ajuns si la spital din cauza "ierburilor".

Magazinele care vand plantele au aparut ca ciupercile, in primul rand pentru ca legea le-a permis si, in al doilea rand, pentru ca din ce in ce mai multi tineri sunt tentati sa experimenteze senzatii noi. Controalele facute de politisti s-au lasat insa cu peste 20 de dosare penale.

Si asta pentru ca, in urma analizelor de laborator, specialistii au descoperit in aceste plante substante mai puternice chiar decat canabisul. Alte produse contin chiar THC, o substanta inclusa pe lista drogurilor de risc.

In timp ce in tari ca Germania, Franta, Irlanda, Suedia si chiar Olanda, "vedeta" plantelor halucinogene este interzisa, romanii inca mai lucreaza la proiectul de lege. Are deocamdata doar votul senatorilor, il asteapta si pe cel al deputatilor.

Dependenta de substante halucinogene i-a adus sfarsitul!
Dependenta de substante halucinogene i-a adus sfarsitul!
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"