Plantele halucinogene au bagat 15 persoane in spital intr-un singur weekend


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 05:29
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Nu se invata minte! Zece studenti din Iasi au ajuns in mainile doctorilor in ultimele doua zile din pricina plantelor aromatice. Cand si-au revenit au dat si explicatii: au consumat acele plante ca sa alunge stresul examenelor.

Si la Timisoara, cativa tineri au incheiat o petrecere la spital, pacaliti de aceleasi plante periculoase, dupa cum spun medicii.

Toti tinerii au fost internati dupa ce au inceput sa ameteasca, aveau probleme cu respiratia si chiar au lesinat.

Daca unii au declarat ca au fumat pentru prima data o astfel de tigara, cei mai multi au recunoscut ca au consumat frecvent astfel de produse. Pe langa cei zece tineri pacienti, medicii din Iasi au tratat si un barbat de 31 de ani cu tulburari cardiace, provocate tot de plantele cu efect halucinogen, cumparate din magazine specializate in comercializarea lor.

Aceste plantele sunt periculoase, atrag atentia medicii. In ciuda avertismentelor date de specialisti, numarul tinerilor care consuma aceste plante este in crestere. Multi sunt incurajati chiar de vanzatori, care le dau asigurari ca produsele nu fac nici un rau.

Si la Timisoara patru tineri au ajuns la urgenta, direct de la o petrecere. Consumasera plante aromate, in timp ce sarbatoreau ziua unei prietene, o fata de 22 de ani, care se numara si ea printre victime.

Initial, medicii de la SMURD au fost anuntati ca trei barbati si o femeie s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cand au ajuns insa in apartament si-au dat seama ca altceva le provocase suferinta.

Cei patru pacienti, cu varste cuprinse intre 20 si 39 de ani sunt in continuare la spital, dar in afara oricarui pericol.

Tinerii din Iasi combat stresul sesiunii cu plante halucinogene
3.000 de romani sunt consumatori de plante
Un tanar de 19 ani a intrat in coma, dupa ce a fumat plante de relaxare!
VIDEO PROTVPLUS.RO