Bucuresti: Au murit in masina salvarii!4 pacienti decedati intr-un accident
UPDATE: S-au urcat in ambulanta si nu au mai coborat niciodata. Doua femei si doi barbati care se intorceau de la dializa au murit intr-un accident teribil. Se pare ca vinovata ar fi o soferita in varsta de 20 de ani, care are carnet de numai 3 luni.
Femeia nu a stiut sa isi stapaneasca masina, a derapat pe drumul alunecos si a intrat in ambulanta. Accidentul s-a produs pe Bulevardul 1 Decembrie. Trei dintre ei au murit pe loc, in masina, iar un al patrulea a fost proiectat pe caldaram.
Cea care la prima vedere se face responsabila de aceasta tragedie a fost ranita usor. La fel si soferul ambulantei.
Bolnavii insa nu au fost la de norocosi. Niciunul nu purta centura de siguranta iar in momentul impactului au fost aruncati cat colo. S-au zdrobit practic de stalpii din structura autoturismului.
Ambulanta era o Dacia Logan omologata special pentru a putea transporta mai multe persoane. Vinovatul de moartea celor patru oameni va fi cercetat pentru omor din culpa.
Potrivit Mediafax, seful BGS, Bogdan Oprea, a declarat ca nu are ce sa-i reproseze soferului ambulantei, deoarece multi pacienti refuza sa poarte centurile de siguranta.
"Pentru drumurile in oras, soferii nu-i pot obliga, asa cum fac la drumurile din afara orasului, unde am avut cazuri cand soferii nostri nu au pornit de pe loc pana cand cei transportati nu si-au legat centurile" - a mai spus Oprea.
In plus, a mai precizat seful BGS, masina care-i transporta pe pacienti circula regulamentar, cu viteza de maximum 30 de kilometri la ora. De asemenea, ambulanta era echipata corespunzator pentru iarna.
Intrebat de ce masina nu era echipata cu sirena si girofar, Oprea a explicat ca masina nu era una de interventie, ci una de transport, astfel ca, prin lege, nu avea dreptul sa aiba astfel de echipamente.
Pe de alta parte, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca orice pacient este obligat sa poarte centura de siguranta atunci cand este dus cu ambulanta, chiar si cei care sunt pe targa. In caz contrar, soferul are dreptul sa refuze transportul.
"Soferul poate sa refuze sa plece cu bolnavul daca acesta nu vrea sa poarte centura. Este o diferenta intre taximetru si ambulanta. Taximetristul isi asuma, ambulantierul trebuie sa respecte ordinul de serviciu", a precizat Raed Arafat.