Iarna pune probleme: trafic ingreunat, accidente, blocaje, scoli inchise

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Viscolul si zapada au pus stapanire pe sud-estul Romaniei. Ninge neincetat de mai multe ore, iar zapada este viscolita de vantul care sufla in rafale.

 

Autoritatile se lupta sa tina deschise toate drumurile, iar politistii au organizat filtre la intrarile din orase pentru a-i impiedica pe cei neechipati de iarna sa circule mai departe.

Porturile de la Marea Neagra sunt inchise, la fel punctul de trecere a frontierei spre Bulgaria din Vama Veche. Si asa ramane, pentru ca la vecinii bulgari e si mai rau.

Scoli inchise

Citește și
Zapada
Oamenii strazii, cei mai vulnerabili in fata frigului!Unii refuza adapostul
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Gabi Costea, decizia de a suspenda cursurile in scolile din 13 localitati a fost luata de conducerile institutiilor respective, deoarece, din cauza drumurilor inzapezite, accesul elevilor catre unitatile de invatamant s-ar fi facut cu dificultate.

Este vorba despre unitatile scolare din Independenta, Movila Verde, Tufani, Olteni, Fantana Mare, Albesti, Miorita, Dobromir, Valcele, Negru Voda, Darabani, Cerchezu si Ciobanu.

De asemenea, in alte trei localitati - Comana, Tataru si Baraganu - s-a decis reducerea orelor, pentru ca elevii care ar fi avut cursuri dupa-amiaza sa nu ramana inzapeziti.

"Cursurile urmeaza sa fie recuperate atunci cand vremea o va permite, probabil in luna ianuarie”, a precizat Gabi Costea.

Probleme in trafic

Circulatia auto pe drumurile nationale din majoritatea judetelor tarii se desfasoara in aceste momente in conditii de iarna. Semnalam, in acest sens, judete ca: Teleorman, Dolj, Mehedinti, Gorj, Olt, Arges, Tulcea, Suceava, Botosani, scrie Infotrafic.

Insa, la aceasta ora nu exista drumuri blocate.

Un microbuz cu noua pasageri la bord a derapat pe A1 Bucuresti - Pitesti si a intrat intr-un sant. O persoana a fost ranita in urma accidentului.

Accidentul s-a produs la kilometrul 85 de Autostrada 1, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, carosabilul fiind acoperit cu zapada.

"Microbuzul circula dinspre Capitala spre Pitesti si avea atasata o remorca de bagaje in spate. Din primele cercetari ale politistilor reiese ca la un moment dat soferul ar fi franat, iar masina a derapat, iesind de pe carosabil in partea dreapta si rasturnandu-se in sant. Primele informatii arata ca exista o victima - un pasager din microbuz care a suferit leziuni in zona gatului care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti", a declarat comisar-sef Emilian Buican, sefului Politiei A1.

Doua echipaje ISU Arges, un echipaj SMURD si un echipaj al Ambulantei s-au deplasat la fata locului.

Traficul se desfasoara cu greutate din cauza interventiei acestora si, in general, greu, tronsonul fiind acoperit pe alocuri cu zapada.

Bucuresti

Traficul se desfasoara cu greutate pe soseaua Pantelimon, unde un tramvai a ramas blocat din cauza zapezii care s-a adunat pe sine, iar altele s-au strans in urma acestuia.

Dupa ninsoarea care a cazut toata noaptea in Bucuresti, de dimineata pe marile bulevarde se vedeau la lucru utilajele de deszapezire, insa multe strazi erau acoperite cu cativa centimetri de zapada sau cu gheata.

In unele sectoare angajatii primariei au iesit la munca in toiul noptii. Chiar si asa soferii nu au putut apasa prea tare pedala de acceleratie. De fapt, in Bucuresti, aglomeratia a inceput inca de joi seara.

Primarul Capitalei a convocat la ora 23:00 comandamentul de iarna si a stat de vorba cu fiecare firma de deszapezire in parte.

Constanta

Centrul Infotrafic informeaza ca traficul rutier in judetul Constanta se desfasoara greu, in conditii de iarna, pe mai multe drumuri nationale. Cele mai importante dintre acestea sunt: DN39 Mangalia – Vama Veche, DN38 Negru Voda – Techirghiol si DN 3 Ostov – Basarabi.

Traficul rutier se desfasoara cu dificultate, vineri dimineata, din cauza zapezii. In oras se actioneaza cu 48 de utilaje de deszapezire si materiale antiderapante

Cele mai grele conditii de trafic sunt pe drumurile care leaga Mangalia de Negru Voda, precum si de-a lungul Dunarii, intre Cerchezu - Ion Corvin - Cernavoda, unde zapada se aduna in suluri din cauza viscolului.

Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere a fost suspendata, urmand ca aceasta sa se desfasoare cand conditiile de circulatie o vor permite.

Porturile constantene continua sa fie inchise, vineri, la aproape 24 de ore dupa ce toate manevrele navelor au fost sistate din cauza viscolului puternic.

Vantului sufla cu peste 70 de kilometri la ora, in timp ce marea, in larg, are gradul 7 - 8 de agitatie, cu valuri de peste 7 metri inaltime.

A fost restrictionat si traficul de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra.

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta este deschis si se intervine cu utilaje de dezapezire pentru a mentine pistele libere.

Tulcea

Pe toate drumurile din judetul Tulcea se circula in conditii de iarna. Soferii au fost avertizati ca vor fi amendati daca nu isi echipeaza masinile corespunzator conditiilor meteo.

Braila

Toate drumurile din judet sunt deschise circulatiei, insa se circula in conditii de iarna.

Calarasi

Ninge viscolit in continuare, dar nu exista drumuri blocate. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna.

Arges

Traficul rutier pe DN73 Rucar – Dambovicioara se desfasoara la aceasta ora ingreunat, pe un fir alternativ, in zona Posada, din cauza a trei autotrenuri care au ramas inzapezite.

Hunedoara

Pe DN7A, Groapa Seaca – Petrosani, traficul rutier este ingreunat.

Valcea

Pe tronsonul Voineasa – Obarsia Lotrului, traficul rutier este ingreunat.

Caras-Severin

Pe DN58A, Firilug – Soceni, traficul rutier se desfasoara cu greutate.

Covasna

Pe DN13E, Zagon – Barcani, traficul se desfasoara cu greutate.

Dambovita

Pe DN71, Ulmi, Moroieni, traficul rutier este ingreunat.

Sibiu

Pe DN7C Balea Cascada, traficul rutier este ingreunat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Ger cumplit! Bebelusi gemeni, in coma: au inghetat de frig in patut
Ger cumplit! Bebelusi gemeni, in coma: au inghetat de frig in patut

O patura de gheata a acoperit Romania si noptile geroase au facut primele victime. Cei mai vulnerabili sunt copiii si varstnicii. Si medicii s-au confruntat cu cazuri dramatice.

Oamenii strazii, cei mai vulnerabili in fata frigului!Unii refuza adapostul
Oamenii strazii, cei mai vulnerabili in fata frigului!Unii refuza adapostul

Oamenii strazii supravietuiesc noptilor crancene numai cu gandul ca se va face dimineata si poate o sa-i incalzeasca o raza de soare.

Ninsorile nu ne parasesc! Vremea ramane rece in toata tara
Ninsorile nu ne parasesc! Vremea ramane rece in toata tara

UPDATE: Nu renuntati la paltoanele groase. Astazi vremea ramane rece in continuare in majoritatea zonelor tarii. Majoritatea localitatilor sunt acoperite de zapada, dupa ninsorile care au inceput sa cada inca de aseara.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.