Cinci mineri operati la Spitalul de Arsi, trei la Floreasca

16-11-2008 00:00


Cei cinci mineri de la Petrila, aflati la Spitalul de Chirurgie Plastic si Arsuri, au fost operaţi si se afla la sectia de terapie intensiva, a anuntat directorul medical al unitatii sanitare, medicul Cristian Nitescu.

Trei dintre ei sunt in stare foarte grava, cu arsuri pe 50 si chiar 85% din suprafata corpului. Medicii spun ca pronosticul in acest moment este rezervat pentru toti cei cinci. Pe langa arsuri de piele, ranitii au leziuni si pe caile respiratorii, iar in orice moment poate interveni un stop cardio-respirator.

Potrivit Mediafax, minerii operati sunt: Nicolae Iordache, 38 de ani, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, Petru Mihai, cu arsuri pe 85% din corp, Alexandru Socolescu care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, iar Nicolae Alexa cu arsuri pe 35% din suprafaţa corpului. Cel de-al cincilea miner ranit este ars pe 10% din suprafata corpului.

Dintre cei trei raniti transportati la Spitalul Floreasca, doi dintre ei sunt de asemenea in stare grava, cu arsuri de gradul I si II, pe o suprafata de 60-70%. Unul dintre ranitii adusi aici a suferit si o fractura deschisa, iar un altul un traumatism cranio-cerebral. Dupa investigatii, toti cei trei raniti au intrat in operatii si sunt sub atenta observatie a medicilor.

Dupa cateva ore petrecute in Spitalul din Petrosani, doctorii au decis ca opt dintre cei 13 raniti in exploziile de la mina Petrila sa fie adusi la Bucuresti.

Pe autostrada Bucuresti-Pitesti, ambulantele care ii transportau pe raniti au facut o oprire de urgenta, asistentii au fost nevoiti sa incarce tuburile de oxigen.

12 oameni au murit sambata in doua explozii la mina Petrila.

Familiile celor 13 mineri raniti sunt sfasiate intre durere si speranta.

Cine este de vina pentru tragedia de la Petrila?

VIDEO PROTVPLUS.RO