Catalin Chelu, trimis in judecata. Scandalul "Mita la Interne" continua

Dată publicare: 14-12-2010 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 16:43


Catalin Chelu, sursa: Gandul

Catalin Chelu a fost arestat in urma cu o luna, dupa un scandal privind o presupusa tentativa de mituire a chestorului Dan Valentin Fatuloiu, fost secretar de stat in MAI. Acum el a fost trimis in judecata.

Pe langa Catalin Chelu, instanta ii va judeca si pe alti doi oameni de afaceri din anturajul sau: Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, vor fi judecati pentru complicitate la dare de mita, anunta Directia Nationala Anticoruptie

Scandalul "Mita la interne"

Procurorii anticoruptie sustin ca povestea ar fi inceput in luna august, anul acesta, cand chestorul Dan Fatuloiu a fost contactat, prin fiul sau de unul dintre apropiatii lui Chelu - fost asociat cu Fatuloiu junior. Chelu dorea sa scape basma curata din cele 48 de dosare in care era suspectat de infractiuni economice.

Asa ar fi ajuns omul de afaceri galatean sa-i promita un milion de euro secretarului de stat de la Interne. Ulterior, oferta ar fi fost modificata, la o jumatate de milion de euro, plus un teren si doua vile.

De altfel, sustin anchetatorii, desi a recunoscut mereu ca se teme de un eventual flagrant, Catalin Chelu s-a intalnit in doua randuri cu chestorul Fatuloiu, chiar in biroul acestuia de la minister. Ultima oara chiar cu putin timp inainte de flagrant.

In aceeasi zi, afirma procurorii, Chelu i-a mai cerut o favoare Fatuloiu: sa-l ajute sa devina actionar oficial al unei companii. Pretul: 300.000 de euro.

Intre probele care au stat la baza arestarii se afla nu doar declaratii si interceptari ale convorbirilor telefonice purtate de toti cei implicati in scandal, ci si inregistrari audio-video facute atat in biroul lui Fatuloiu, cat si in parcarea unde Chelu i-ar fi dat o punga cu 50.000 de euro.

Omul de afaceri neaga, insa, ca in acea punga s-ar fi aflat bani. Spune ca de fapt ar fi fost materiale promotionale, dar este contrazis de anchetatori care au inregistrat operatiunea pas cu pas.

In urma acestui scandal, Dan Valentin Fatuloiu a fost eliberat din functia de secretar de stat in MAI.

Pe larg despre scandalul "Mita la Interne"

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO