Fatuloiu refuza sa mai vorbeasca despre scandalul "Mita de la Interne"


Ultimul update: Luni 17 Septembrie 2012 16:19
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Dosarul "Mita de la Interne" s-a mai ingrosat luni cu cateva file. Omul de afaceri Catalin Chelu si cei trei asociati ai sai au fost arestati pentru ca "au perseverat in coruperea unui inalt demnitar chiar la biroul acestuia, in timpul programului".

Acesta este motivul invocat de instanta dupa emiterea mandatelor. Aflam si ca procurorii anticoruptie stiau de povestea milionului de euro de 4 luni. Timp in care au inregistrat si filmat inregistrarile dintre secretarul de stat, Dan Fatuloiu, si cel care ar fi incercat sa-l cumpere.

Secretarul de stat nu mai vrea sa vorbeasca despre tentativa de mituire petrecuta acum trei zile chiar in sediul Ministerului de Interne. Se considera tradat de politistii de la economic, cei care ar fi trebuit sa stranga probe legate de Catalin Chelu, si care ar fi lasat ca aceasta informatie sa ajunga chiar la omul de afaceri.

In baza declaratiei lui Fatuloiu si cea a fiului sau, procurorii anticoruptie au inceput o investigatie care a culminat cu arestarea a 4 oameni de afaceri. Instanta care a emis mandatele si-a bazat decizia pe numeroase interceptari ale convorbirilor telefonice si inregistrari audio-video facute chiar in biroul secretarului de stat.

Invinuitii au sustinut ca sunt nevinovati si ca au fost provocati de chestorul Dan Fatuloiu. Denuntul si flagrantul au avut drept scop demonstrarea si accentuarea imaginii imaculate a denuntatorului Dan Fatuloiu, spune avocatul omului de afaceri Catalin Chelu.

Cele mai importante probe din dosar sunt banii pe care Chelu i-ar fi dat chestorului Fatuloiu chiar in parcarea unde a avut loc flagrantul. Omul de afaceri din Galati insista: in punga pe care i-a dat-o secretarului de stat s-ar fi aflat niste agende si pixuri, adica materiale promotionale.

Dosarul "Mita la Interne" va fi trimis la Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea recursului in urma caruia Catalin Chelu si apropiatii sai spera sa obtina eliberarea.

Date noi din dosarul "mita pentru Fatuloiu"

Stefan Badea, partenerul de afaceri al lui Catalin Chelu, i-a propus, in 9 noiembrie, secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, "500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final", sumele fiind consemnate pe o hartie, fara a se discuta despre ele.

"Chiar din primele secunde ale intalnirii (care a avut loc in biroul secretarului de stat, n.r.), Badea Stefan i-a solicitat denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin o coala de hartie si un pix, iar ulterior a consemnat olograf urmatoarele mentiuni: «500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final» (inscris care a fost ridicat si atasat la dosar). Pe aceeasi coala de hartie, pentru a evidentia totalul acestor sume, denuntatorul Fatuloiu Dan Valentin a consemnat olograf, in partea dreapta a datelor scrise de inculat, ca este vorba despre «1.000.000 EU»", se arata in referatul cu propunerea de arestare a lui Catalin Chelu si a celor trei complici ai sai, obtinut de Agentia Mediafax.

Pe de alta parte, ziarul Gandul scrie in editia de luni ca fostul ministru al administratiei si internelor, Vasile Blaga, a declarat, intr-un interviu ca a aflat de tentativa de mituire a chestorului Dan Fatuloiu, secretar de stat in MAI, insa nu l-a interesat cazul, intrucat nu tinea de minister, ci de DNA.

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost arestati, duminica dimineata, de Tribunalul Bucuresti. Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei in timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea sunt cercetati pentru complicitate la infractiunea de dare de mita.

Tags: coruptie, flagrant,

Mita la Interne:Omul de afaceri Catalin Chelu si alti 3 apropiati, retinuti
Seful IPJ Neamt, cercetat disciplinar la solicitarea ministrului Igas
Cererea de demitere a sefului Politiei a ajuns pe masa premierului Boc
VIDEO PROTVPLUS.RO