Nati Meir, considerat periculos in libertate! Ramane dupa gratii

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Veste cu efect de trasnet pentru Nati Meir: judecatorii Tribunalului Bucuresti au emis pe numele fostului candidat la presedintia Romaniei un mandat de arestare preventiva.


Acuzatiile sunt unele cu greutate: inselaciune cu consecinte deosebit de grave, detinere si punere in circulatie de valori falsificate. Ca probe, judecatorul a acceptat, pe langa teancurile de bancnote-specimen, si inregistrarile audio-video facute pe ascuns chiar de cei care l-au reclamat pe Meir.

Acestia au primit de la omul de afaceri bani fara valoare de piata, insa si-au dat seama ca au fost pacaliti cateva zile mai tarziu. Nici nu a fost greu, pentru ca bancnotele de 500 de euro puse una peste alta aveau chiar la mijloc inscriptiile "BON POUR UN TOUR" si "SPECIMEN". Peste acestea, Meir a trecut o banda alba care le-a acoperit perfect.

Primul mesaj de pe bani i-a dus pe specialisti cu gandul la fluturasii oferiti in cazinouri clientilor fideli, care sunt incurajati astfel sa joace cat mai mult. Numai ca este interzis prin lege sa tiparesti hartii care au elementele de baza la fel ca banii adevarati. Initiativele de acest fel au fost oprite in Romania din 1994.

Celelalte bancnote, care au inscriptionat cuvantul "Specimen", ar putea fi tiparite de Banca Nationala a Romaniei pentru uzul angajatilor din bancile comerciale.

Citește și
Nati Meir
Nati Meir nu mai vrea sa fie presedinte! E suparat pe situatia politica!
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Si totusi cum de au ajuns la Nati Meir? "Le-am primit de la un prieten evreu care a fost pacalit (...) si eu am zis ca sa-l ajut (...) si am anuntat politia", se apara Meir. Asadar, invinuitul sustine ca tinea bancnontele dubioase cu acceptul autoritatilor.

Cel pe care Nati Meir l-ar fi contactat este actualul adjunct al Directiei de Informatii din Ministerul de Interne. Chestorul Bujor Florescu a infirmat insa ca ar fi discutat vreodata cu israelianul despre banii fara valoare ori ca ar fi primit de la acesta o plangere.

Imediat dupa ce a aflat ca a primit un mandat, dar nu de presedinte, ci de arestare pentru 29 de zile, Nati a declarat recurs. Probabil ca la sfarsitul saptamanii Curtea de Apel ii va decide soarta. Intre timp, el sta in celula de arest alaturi de Iustin Covei, temutul interlop craiovean, fiu de judecator.

Nati Meir i-a cerut avocatului sau sa ii convinga pe anchetatori sa il audieze pe amicul sau, evreul inselat care ar fi primit banii ce i-au adus atatea necazuri, pentru a le arata cum s-au petrecut lucrurile. Mai mult, Nati si avocatul sau se gandesc daca vor solicita sau nu inclusiv audierea actualului sef al DGIPI, chestorul Bujor Florescu.

Nu este exclus insa ca pe numele lui Nati Meir sa apara acum si alte plangeri. El a fost implicat in diferite scandaluri cu iz penal. In cel mai rasunator de pana acum, mai multi muncitori s-au plans ca ar fi fost inselati de fostul deputat care le-a promis ca ii duce la munca in Israel. Procesul iscat de acesti oameni este in derulare la Tribunalul Bucuresti.

Oricum, Nati Meir a fost arestat vreme de doi ani chiar in Israel, tara in care se lauda care are relatii. Surse din Parchetul General spun si ca in urma cu 10 ani ar fi primit in Indonezia o sentinta de 6 ani tot pentru inselaciune, cu un prejudiciu de 2 milioane de dolari. Cazul a fost inchis, pentru ca Romania nu are tratate de cooperare judiciara cu acest stat.

In Romania, de Nati Meir se feresc in special oamenii de fotbal, pe care acesta i-a contactat in scop de afaceri in diferite randuri. Fotbalistul Danut Lupu, de pilda, a lucrat pe gratis ca antrenor pentru un club patronat scurta vreme de Nati Meir.

Dar nici Meir nu a fost ferit de escroci. Cu ajutorul lui, politistii din Bucuresti au saltat un individ care se recomanda drept angajatul unui minister si care in schimbul unor atentii i-a promis ca il scapa de anchetele de la acea vreme.

Rand pe rand, oamenii cu care Meir a facut afaceri au dat declaratii in fata anchetatorilor.

Desi i-a pricinuit si lui necazuri fara numar si l-ar putea considera din grupul dusmanilor, cantaretul de manele Adrian Minune nu a depus plangere. El este convins ca Nati Meir, care a stat deja o noapte dupa gratii, se caieste pentru ca nu i-a platit imnul de campanie. Minune si Meir au batut palma pentru un imn de campanie si zece concerte, iar manelistul ar fi fost pagubit cu 120.000 de euro.

Adrian Minune l-a recomandat pe Nati Meir si unui prieten, Ilie Filoti, impresar. Si acesta a primit bani fara valoare. Prejudiciul ar sari de 1 miliard de lei vechi, spune Filoti. Ilie Filoti a fost marti la Parchet, ca sa-si intareasca declaratia in fata anchetatorilor.

Acolo a fost chemat si un alt om de afaceri, George Ilinca, si el pagubit. Ilinca a vrut sa imprumute de la Nati Meir cateva sute de mii de euro, iar acesta i-a cerut un comision, dupa care nu i-a mai dat suma.

Intre atatea promisiuni neonorate, Nati Meir a renuntat la candidatura la presedintie, inainte de a a ajunge in fata investigatorilor. Chiar si purtatoarea lui de cuvant, Monica Columbeanu, l-a parasit. Sa fi fost motive financiare?

In schimb, Corneliu Vadim Tudor, fostul sef de partid al lui Meir, sustine ca l-a dat afara acum 4 ani din PRM, pentru ca insela oameni.

Iar plangerile se tot aduna, spun cei care au preluat dosarul de inselaciune.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Obama de Romania" infunda puscaria? Meir a vrut sa-l pacaleasca pe Minune!

Nati Meir si-a inceput ziua in libertate, dar o incheie dupa gratii. Fostul candidat la Presedintia Romaniei a aflat in luni seara ca este retinut. Politistii de la Crima Organizata il audiaza pentru ca ar fi incercat sa plateasca o datorie cu bani falsi.

Nati Meir nu mai vrea sa fie presedinte! E suparat pe situatia politica!
Nati Meir nu mai vrea sa fie presedinte! E suparat pe situatia politica!

Candidatul independent Nati Meir anunta ca se retrage din cursa prezidentiala in semn de protest fata de ce se intampla in politica romaneasca si ca va candida pentru Camera Deputatilor, in locul lui Bogdan Olteanu.

Meir a dat aproape 100.000 de euro pe 280.000 de semnaturi de sustinere!
Meir a dat aproape 100.000 de euro pe 280.000 de semnaturi de sustinere!

"Cine o sa aiba bani mai multi, o sa castige alegerile," sustine unul dintre candidatii la fotoliul de la Cotroceni, independentul Nati Meir.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.