Mostra de teribilism! La un pas sa moara ingropati in zapada

Ultima actualizare: 08-08-2012 18:01

Cinci tineri din Bucuresti au trecut pe langa o moarte cumplita cand au fost acoperiti de zapada la mare inaltime. Nu au luat in seama avertismentele salvamontistilor si au plecat cu placile de snowboard in masivul Bucegi pe niste vai abrupte.

S-au gandit ca lor nu li se poate intampla nimic, dar s-au trezit ca doua avalanse i-au tarat sute de metri la vale. Oamenii muntelui veniti sa-i ajute s-au luptat cu furia zapezii, dar au invins-o si i-au adus pe imprudenti in siguranta departe de vartejul alb. Cei cinci tineri nu vor uita niciodata momentele prin care au trecut.

Mai intai doi dintre ei au fost prinsi de o avalansa si tarati mai bine de doua sute de metri. La cateva minute si ceilalti trei prieteni ai lor au fost acoperiti de un val urias de zapada.

Cu totii au scapat teferi pentru ca au avut noroc si si au ramas la suprafata. Pana si salvatorii au fost aproape sa fie inghititi de trei avalanse, insa nu foarte puternice.

Oamenii muntelui ii avertizeaza din nou pe turisti ca riscul de avalansa in masivul Bucegi este de gradul 4 pe o scara de la 1 la 5. A nins abundent in ultimele zile, iar stratul de zapada este foarte instabil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO