Justitia din Romania te lasa fara casa, chiar daca esti proprietar de drept

Ultima actualizare: 29-04-2012 01:45
Proces

Un nou paradox, in urma caruia o femeie ar putea ramane pe drumuri, aduce din nou in discutie corectitudinea actului de justitie din Romania.


De aceasta data, este vorba despre magistratii din Bucuresti, care desi nu s-au lamurit daca un individ a intrat legal sau ilegal in posesia unui apartament, au hotarat totusi sa il puna in posesie si sa o evacueze pe proprietara de drept. 

Daniela Miron se lupta in instante, ca sa castige apartamentul in care sta de 40 de ani. Totul a inceput in 2005, cand tatal femeii, bolnav cu acte si aflat sub tutela ei - asadar, fara drept legal de semnatura - a fost constrans sa semneze o procura prin care il imputernicea pe un oarecare Ursaru sa-i vanda apartamentul. 

Pretul era de trei ori sub valoarea de pe piata a locuintei. Mai grav, tranzactia s-a facut pe baza unor copii, pentru ca actele originale au fost tot timpul la fiica proprietarului.

Femeia a depus plangeri la politie si asa a inceput urmarirea penala impotriva lui Ursaru Aurel, banuit ca l-ar fi inselat pe batran si obligat sa semneze imputernicirea.

Lucrurile ar fi trebuit sa se opreasca aici. Dar, Ursaru a vandut casa, iar cel care a cumparat-o a dat-o in judecata pe proprietara, ca sa o evacueze.

Si iata cum, in ciuda faptului ca exista o ancheta penala legata de modul in care o persoana fara discernamant a imputernicit un necunoscut sa-i vanda casa, instantele au luat cele mai neasteptate decizii. Tribunalul Bucuresti a decis ca femeia sa fie evacuata marti.  

Recursul a fost stabilit la jumatatea lunii viitoare, in timp ce evacuarea silita a fost stabilita peste mai putin de 24 de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO