Eroina din campus. A murit ca sa salveze o tanara din flacari

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Gest impresionant al unei studente de 21 de ani care a platit cu viata ca sa salveze din flacari o tanara. Totul dupa ce un incendiu a izbucnit joi seara in clubul PUB 75 din complexul studentesc Tudor Vladimirescu, cel mai mare din Iasi.

Marturia tinerei care a supravietuit

Tanara care a supravietuit incendiului, Alexandra Chelaru, internata la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, sustine ca in momentul in care a izbucnit incendiul in local mai erau doar ea si o barmanita.

"Ultimii doi clienti au plecat cu doar cateva minute inainte, iar la scurt timp tabloul electric a inceput sa faca probleme. Am sesizat atunci un inceput de incendiu", a marturisit tanara.

Ea a precizat ca a sunat o persoana din conducerea clubului, care i-a spus sa ia extinctorul si sa stinga flacarile. Tanara a adaugat ca, in momentul in care a vazut ca flacarile se extind, a iesit afara pentru a cere ajutor trecatorilor.

Citește și
Incendiu
O casa si o biserica din Bistrita-Nasaud, facute scrum intr-un incendiu
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Pe fata care a sarit in ajutor nu am vazut-o in viata mea. A spus ca intra cu mine sa stingem incendiul", spune Alexandra Chelaru.

Ea a mai afirmat ca, intre timp, in local fumul era tot mai gros si ca, ulterior, flacarile au crescut in intensitate.

La randul sau, fratele tinerei, Iulian Chelaru, a declarat ca, sora sa a reusit sa se tarasca spre iesirea din club fiind scoasa de oamenii aflati afara.

"A avut noroc. S-a tarat spre iesire si a fost vazuta de cei de afara, care au tras-o in exteriorul cladirii. Flacarile nu au ajuns la ea, problema a fost doar fumul fierbinte", a spus fratele tinerei.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie sustin ca tanara se afla in afara oricarui pericol, dar va mai ramane cateva zile internata in aceasta unitate medicala, timp in care va fi supusa unor investigatii suplimentare.

Cum au decurs evenimentele?

Incendiul s-a produs joi seara, in jurul orei 21.35. Potrivit martorilor, incinta localului a fost cuprinsa mai intai de un fum gros, clientii parasind rapid spatiul respectiv.

Tanara care a scapat cu viata, in varsta de 22 de ani, si ea studenta a fugit in strada ca sa ceara ajutor. Eroina noastra a vazut-o si a sarit s-o ajute, dar n-a mai iesit vie.

Cateva secunde mai tarziu, localul a fost inghitit de valvataia puternica si tanara de 21 de ani a ramas prinsa in capcana de foc.

In nebunia generala, pompierii au scos-o dintre flacari doar pe chelnerita. Socata n-a putut sa le spuna salvatorilor ca cea care a ajutat-o de fapt a ramas captiva in cuptor.

Cand au vazut ca Sorina nu mai apare din clubul transformat in rug, prietenele ei le-au strigat disperate celor de la ambulanta sa o salveze.

Alarmati de sirene foarte multi studenti s-au adunat in zona: barul era la parterul unui camin. Militarii au reusit sa potoleasca valvataia inainte sa se extinda si la camerele tinerilor. Intre timp, tanara care a supravietuit ajungea in grija medicilor.

Anchetatorii spun ca Sorina, grabita sa-i vina chelneritei in ajutor, a uitat sa-si ia masuri de siguranta pentru ea. Pompierii precizeaza ca oricine incearca sa salveze pe cineva dintr-un incendiu trebuie sa isi acopere hainele cu o patura sau cu pelerina si sa-si puna pe gura si pe nas o batista umeda.

Tanara care a murit era din judetul Suceava si statea in gazda, in Iasi. Era studenta la Medicina si la Drept, iar colegii spun ca pur si simplu era felul ei de-a fi: curajoasa, gata sa ajute pe oricine ajuns la ananghie.

Liderul studentilor de la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, Viorel Hutanu, a declarat ca victima, Sorina Ferari, era un exemplu pentru toti colegii din universitate si obisnuia sa-i ajute pe toti cei care ii solicitau sprijinul.

"Din cate stiu, Sorina se afla in grija bunicilor si avea bursa sociala. Nu ne ramane decat sa apreciem acest ultim gest al ei. O cunosteam, tot timpul era saritoare si sociabila. Incerca sa-i ajute pe cei care ii cereau sprijinul”, a spus Viorel Hutanu.

La randul sau, rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, Doru Tompea, a declarat ca Sorina Ferari a dat tuturor o lectie de eroism cu un final dramatic.

"Sorina ne-a dat tuturor o lectie de eroism cu un final atat de dramatic, incat orice comentariu pare inutil si golit de sens. Nu putem spune decat ca va ramane pentru totdeauna in inimile noastre, ale profesorilor si ale colegilor”, afirmă rectorul universitatii.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi si cei ai Politiei au declansat anchete in acest caz. Nenorocirea s-a intamplat din cauza unor intrerupatoare care s-au supraincalzit, spun pompierii. Fata pe care a reusit s-o salveze studenta este internata la Spitalul de neurochirurgie si este atent monitorizata.

Nu va ramane cu sechele, spun medicii. Anchetatorii spun ca tanara era angajata "la negru". Asta inseamna ca nu avea carte de munca si pentru ca angajatorul nu platea contributii la asigurarile sociale, ar putea fi obligata sa plateasca din buzunar costul spitalizarii.

Patronul este anchetat acum iar politistii i-ar putea face dosar penal. Cat despre studenta eroina va fi inmormantata abia dupa ce parintii, plecati la munca in Italia pentru a-i putea plati facultatea, vor ajunge in tara.

Incendiul a fost extrem de violent, flacarile atingand o inaltime de cativa metri. Pagubele provocate de incendiu se ridica la 400.000 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Un atelier de tamplarie din Sibiu a fost facut scrum de un incendiu violent
Un atelier de tamplarie din Sibiu a fost facut scrum de un incendiu violent

S-a ales praful de un atelier de tamplarie din Sibiu. Flacari uriase au mistuit constructia de parca nu ar fi existat niciodata. Daca pompierii nu se miscau extrem de repede, mai multe firme ar fi fost acum inchise.

O casa si o biserica din Bistrita-Nasaud, facute scrum intr-un incendiu
O casa si o biserica din Bistrita-Nasaud, facute scrum intr-un incendiu

Inceput de an cu ghinion pentru locuitorii dintr-o comuna din Bistrita-Nasaud. Biserica penticostala le-a ars pe jumatate, iar o casa lipita de aceasta, de la care a si pornit focul, a fost facuta scrum.

Incendiu puternic la un club din centrul Clujului!
Incendiu puternic la un club din centrul Clujului!

UPDATE: Sirenele pompierilor au speriat duminica dimineata Clujul intreg, iar coloanele groase de fum negru au fost semnele unui dezastru in oras. Un club celebru, pe patru etaje, aflat in centru, este acum distrus, dupa incendiul violent.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.