Romania, sub semnul furtunilor! Potop in Arges, Neamt si Buzau!

02-06-2009 00:00


UPDATE: A fost cu adevarat o noapte de groaza pentru jumatate de tara, in care furtuni de o violenta rara au facut legea pe pamant si au bagat spaima in sute de mii de oameni.

In judetul Suceava, un baiat de 17 ani a murit lovit de trasnet, iar in Neamt un barbat in toata firea a fost luat de viitura, si nici acum nu-i vine a crede ca a scapat intreg.

Vantul a muscat cu peste 100 kilometri la ora din acoperisuri si arbori, dupa care a cazut grindina peste gradini si culturi. 40 de localitati din 13 judete nu a avut nici miercuri electricitate.

In judetul Buzau, crestinii s-au inchinat si s-au gandit la tot ce este mai rau. La Mateesti, vantul a smuls acoperisul unei vile in constructie si l-a azvarilit peste doua masini.

Alerta si la Constanta, unde au aterizat 3 aeronave redirectionare din cauza futunii de la Bucuresti. Sute de pasageri au ajuns la sol livizi de spaima.

In Braila, Neamt si Valcea zeci de familii au ajuns in sapa de lemn. Gradinile si campurile, si asa amenintate de seceta, au fost pisate marunt de piatra. Bietii oameni sunt distrusi.

Prea saraci si oricum fara sa invete nimic din relele anilor trecuti, romanii nu si-au asigurat culturile. Primarii promit acum ca le vor acorda ajutoare sociale, ca sa nu moara de foame.

Urme dupa furtuna din Capitala: inundatii, pomi cazuti, acoperisuri smulse

Tags: furtuni, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO