Directoarea de credite implicata in frauda de la banca din Brasov, arestata
Noaptea petrecuta in arest a fost doar prima pentru directoarea de operatiuni bancare din Brasov, acuzata ca a furat din conturile a 38 de oameni aproape doua milioane de euro.
Dupa mandatul de retinere, a venit si cel de arestare preventiva pentru 29 de zile. Bombardata cu intrebari si de procurori, si de jurnalisti suspecta s-a multumit sa spuna doar ca nu este implicata cu absolut nimic in acest scandal.
Imbracata toata in negru, incercanata si palida, abia daca a schimbat o privire si cu sotul ei. Barbatul n-a avut acces in sala de judecata - sedinta a fost una secreta. Aproape trei ore a stat nemiscat pe holul tribunalului, asteptand sa afle daca sotia lui va fi eliberata.
Sustine ca habar n-avea ce facea femeia. N-a observat ca avea mai multi bani, nu a facut achizitii extrem de costisitoare.
Cu toate acestea, la OPC s-au adunat 38 de plangeri, iar valoarea pagubei trece astazi de doua milioane de euro.
O parte din clientii bancii, care au fost suficient de creduli incat sa ii dea bani directoarei de operatiuni, ca sa le deschida conturi, au ramas fara ei. Femeia nici macar nu i-a depus in banca. Au fost indusi in eroare pentru ca ea le elibera extrase de cont false, lasandu-i sa creada ca economiile lor tot cresc. De fapt, oamenii nu mai aveau niciun eurocent.
Anchetatorii cred ca angajata bancii folosea si alte metode.
Folosindu-se de faptul ca pozitia ii permitea sa aiba acces la sistemul informatic, transfera bani din conturile clientilor in conturile unor firme sau ale unor persoane fizice, dupa care facea retrageri de numerar.
In functie de moneda de care avea nevoie, scotea euro din conturi si ii schimba in lei sau invers, dupa care ii ridica de la casierie.
Sau, a treia posibilitate, incasa direct banii din conturile unor clienti ai bancii.
Imediat dupa ce judecatorii au decis s-o aresteze, avocatul femeii a anuntat ca va depune recurs.