Vezi cum a furat directoarea de credite banii clientilor din Brasov

Ultima actualizare: 15-10-2012 06:58

UPDATE: Directoarea Directiei de Credite a Bancii Credit Europe Bank este acuzata ca a fraudat clientilor bancii cu peste 1,5 milioane de euro. Vezi in text ce metoda folosea aceasta.


Otilia Negrila era numarul doi in banca brasoveana, au precizat sursele citate. Conducerea institutiei bancare din Brasov unde mai multi clienti au fost pagubiti, fiindu-le golite conturille, a facut plangere penala impotriva unei angajate a bancii, care ar fi responsabila de prejudiciul creat, transmitea corespondentul MEDIAFAX.

Frauda facuta de 5 dintre angajatii ai Credit Europe Bank din Brasov, in frunte cu directorul de operatiuni, se invarte in jurul sumei de 1,5 milioane de euro. Anuntul a fost facut de inspectorii OPC, asaltati de reclamatii.

Furiosi, clientii s-au adunat si joi in fata sediului ca sa primeasca asigurari ca n-au ajuns faliti. Vicepresedintele bancii le-a confirmat personal ca absolut toti isi vor primi banii si ca nu au de ce sa se teama. Pe de alta parte politistii au perchezitionat deja locuinta femeii considerata creierul escrocheriei.

In ciuda apelului la calm, clientii nu s-au urnit.

Vicepresedintele Credit Europe care lucreaza de 11 ani in Romania a mers personal la Brasov ca sa discute cu pagubitii si sa ii asigure ca banca nu are absolut nicio problema.Tot necazul a fost provocat de niste angajati corupti.

In paralel la Oficiul pentru Protectia Consumatorului s-au strans peste 20 de sesizari.

Daca inspectorii OPC pot da cel mult amenzi, cea de-a doua ancheta, de data aceasta a procurorilor, se poate incheia cu inchisoare pentru vinovati.

Ancheta se va extinde si la alti angajati pentru ca, spun specialistii bancari, este evident ca un singur om nu putea pune la cale singur o frauda de asemenea proportii.

Culmea este ca daca totul a pornit de la cativa creduli care au venit la banca sa depuna bani si, in loc sa-i dea la casierie si sa primeasca un document stampilat in acest sens, i-au dat directoarei de operatiuni in mana miile de euro.

Metoda fraudei

Exista doua categorii distincte de pagubiti in povestea Credit Europe. Primii sunt dintre cunoscutii directoarei de operatiuni. Femeia i-a convins inca de acum 2 ani sa-i incredinteze ei economiile lor. Creduli, oamenii i-au dat banii cash fara sa verifice daca respectiva le-a deschis sau nu un cont. S-au multumit cu un tipizat cu antentul bancii pe care nu aparea insa nicio suma.

Nicolae Cinteza - director Directia de Supraveghere- declara: "Cand persoanele respective au vrut sa-si retraga banii neavand cont acolo si nexistand niciun ban in cont ca sa creeze contul a umblat in alte conturi si a luat bani din alte conturi".

Aici intra in scena cea de-a doua categorie de pagubiti. Este vorba despre clientii reali ai bancii. In conturile lor umbla directoarea atunci cand primii veneau sa ii ceara, de pilda, dobanda la termen.

Pentru toate aceste jonglerii financiare directoarea de operatiuni a avut insa nevoie de complici. Oficialii BNR au aflat un lucru extrem de interesant si anume ca femeia avea o agenda in care tinea socoteala banilor pagubitilor din prima categorie.

Daca acest carnetel chiar exista, autoritatile pot sa inteleaga exact ce sume au rulat cei 5 suspecti din dosar. Potrivit reprezentantilor bancii centrale clientii isi vor primii inapoi sumele lipsa.


 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO