Lovitura la banca. S-au trezit fara bani in conturi. Paguba: 1 mil. de euro

Ultima actualizare: 07-11-2012 09:26

UPDATE: Un dosar incredibil a fost deschis la Brasov, dupa ce zeci de oameni care isi tineau economiile la aceeasi banca au aflat cu stupoare ca li s-au evaporat banii din conturi.

 

Si nu este vorba despre sume cu trei-patru zerouri, ci despre un milion de euro. Printre suspecti sunt doar angajati ai institutiei, iar directorul OPC venit in inspectie sustine ca i s-ar fi sugerat o rezolvare "pe cale amiabila".

Cei din conducerea bancii spun, printr-un comunicat, ca au inceput un control, si chiar au anuntat autoritatile.

Din vorba-n vorba cei care aveau conturi la sucursala din Brasov si au intrebat cu ingrijorare unde sunt banii lor. Pe multi i-a lasat inima, la propriu. Este si cazul unei pensionare.

Medicii i-au acordat primul ajutor in sediu dupa care au transportat-o la spital. Biata de ea nu mai era in stare sa scoata niciun sunet.

Alt client, alt soc. O femeie de afaceri a ramas fara 200.000 de euro. Acum a descoperit cu stupoare ca cineva a tras putin cate putin din banii ei inca din 2006. Suspect i s-a parut ca a doua zi dupa ce a realizat ca este furata ar fi primit un telefon de la directoarea de operatiuni a bancii.

Directoarea de operatiuni a disparut. Este doar unul dintre suspectii in acest caz scandalos alaturi de alti patru angajati care au continuat sa vina la serviciu.

Cativa dintre pagubiti si-au dat seama ca ceva se intampla inca de saptamana trecuta. Toti aveau depozite la termen si faceau mai mult depuneri. Oamenii s-au plans la banca dar au crezut ca situatia se rezolva pentru ca asa le-au promis functionarii.

Cand au vazut ca zilele trec si nu se rezolva, au facut plangeri la politie si la Protectia Consumatorului. Intr-un comunicat, banca a transmis ca in functie de rezultatele verificarilor va respecta legislatia, astfel incat sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da dreptate.

Pe de alta parte, banca anunta, intr-un comunicat de presa, ca a deschis o ancheta interna si a facut plangere penala in acest caz.

"Referitor la declaratiile aparute in presa cu privire la incercarea de "musamalizare" a cazului de catre Banca, dorim sa mentionam ca faptele descrise mai sus, demonstreaza deschiderea si transparenta noastra, precum si dorinta de a colabora cu toate autoritatile in rezolvarea situatiei."  SURSA: comunicat de presa Credit Europe Bank

Ancheta se desfasoara extrem de greu. Si asta pentru ca trebuie analizate toate tranzactiile care s-au facut in ultima perioada la aceasta sucursala din Brasov. Este o activitate minutioasa, spun anchetatorii, care au de verificat foarte multe documente.

Cert este ca pana acum la OPC s-au inregistrat 14 plangeri, dar nu este exclus ca numarul pagubitilor sa fie mai mare. Banca are termen 15 zile de la depunerea plangerilor sa dea banii inapoi celor care le-au fost golite conturile. Daca nu se intampla asta, cei de la Protectia Consumatorului pot cel mult sa amendeze instituta. Iar ca sa isi recupereze economiile oamenii ar trebui sa dea in judecata banca.

Deocamdata, directoarea de operatiuni este cercetata in libertate de politisti. In urma cu doua saptamani, in urma unui audit intern, a fost suspendata, iar acum este in concediu

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO