Costiniu, Casuneanu si Locic- arestati pentru 29 de zile!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost arestati pentru 29 de zile, dupa 16 ore de audieri. Cei trei au declarat ca vor face recurs. Acesta va fi discutat luni, de un complet de noua judecatori.

Omului de afaceri Costel Casuneanu i-a lasat un gust amar decizia judecatorilor si parea ca l-a luat pe nepregatite dupa ce inainte de audieri era extrem de increzator.

La pronuntarea verdictului, dintre cei trei acuzati numai Florin Costiniu a fost in sala. A auzit din gura magistratului ca si el este arestat pentru 29 de zile ca orice infractor de rand. Vizibil extenuat Costiniu a parasit tribunalul la bratul sotiei sale, judecatoarea Viorica Costiniu, care, de altfel, i-a fost alaturi, inca de dimineata.

In schimb Marius Locic a fost convins ca va pleca acasa si nu in arest. La intarea de la Cercetari Penale, Locic si-a imbratisat nevasta.

Conform procedurii fiecare dintre ei a fost supus unei verificari medicale. Florin Costiniu are diabet asa ca a primit permisiune a medicului de a-si continua tratamentul pe care il facea si inainte. Au voie sa isi ia la ei cateva obiecte de uz sanitar - un cearsaf o fata de perna, prosop, un trening si doua tricouri.

Citește și
Catalin Voicu
Bolnavul Voicu contesta arestarea sa!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Totodata cei trei au preferat sa isi aduca dupa gratii apa plata fructe si un sendvis. Casuneanu, Locic si Costinuiu au fost cazati in celule separate in care mai era cate trei detinuti arestati preventiv pentru fapte fara violenta.

Audieri maraton

Judecatorul instantei supreme a inceput in jurul orei 15.15 audierea omului de afaceri Marius Locic, dupa o pauza de o ora, luata in urma audierii lui Costel Casuneanu.

De asemenea, in jurul orei 13.30 s-a incheiat audierea omului de afaceri Costel Casuneanu, dupa care judecatorul a decis suspendarea sedintei de judecata.

In primele minute din pauza decisa de instanta, omul de afaceri Marius Locic a iesit de cateva ori din sala de judecata, fara catuse la maini, pentru a schimba cateva vorbe cu fratele sau si cu cei cativa apropiati aflati pe holul instantei supreme. Intrebat de fratele sau de ce nu ramane in afara salii de judecata, alaturi de cei care il asteapta, Locic a raspuns ca prefera sa stea in sala, pentru ca nu doreste sa dea declaratii presei.

Dupa audierea lui Costiniu, Locic si Casuneanu, judecatorul instantei supreme va decide daca va emite sau nu mandate de arestare preventiva pe numele acestora, propuse de DNA. Instanta a decis ca Locic, Costiniu si Casuneanu sa fie audiati separat.

Toti trei au fost retinuti de procurorii DNA, dupa ce au fost chemati la audieri in dosarul senatorului Catalin Voicu, arestat pentru trafic de influenta. Instanta ar fi trebuit sa ia o decizie joi seara, dar avocatii celor trei au cerut timp pentru studierea dosarului.

Vezi aici cine sunt cei trei retinuti:

In ordinea notorietatii, primul retinut este Costel Casuneanu. Milionarul in euro a fost supranumit de presa "Regele Asfaltului" in urma contractelor obtinute de la statul roman pentru reabilitarea unor drumuri. Cu o societate infiintata in 1990, Casuneanu a castigat averi.

Un exemplu este tronsonul de autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti , adica aproximativ 40 de kilometri de drum. Valoarea contractului a fost de 210 milioane de euro, fara TVA.

Firma lui Casuneanu a castigat licitatii si pentru alte sosele nationale dar si un contract cu aeroportul " Henri Coanda". In prezent, conform revistei Forbes, de anul trecut are peste 250 de milioane de euro in conturi si bunuri. A iesit in fata si cand i-a luat fiului sau un Bugatti Veyron adica o masina mai scumpa de un milion de euro.

Prima data a fost chemat la DNA pentru a da explicatii in dosarul Voicu in iarna lui 2009 iar procurorii l-au acuzat de trafic de influenta. Mai exact pentru ca i-ar fi oferit bani judecatorului Florin Costiniu ca sa intervina favorabil intr-o contestatie privind o licitatie.

In martie acelasi Casuneanu le-a explicat anchetatorilor de ce i-a dat senatorului Voicu, 200.000 de euro.

Marius Locic, un alt om de afaceri, cu 15 milione de euro banii lui. Conform aceleiasi reviste Forbes este actionar la 11 firme inclusiv in media.

Locic povestea ca va investi circa 120 de milioane de euro in realizarea a sase proiecte imobiliare in Bucuresti si Mogosoaia. A venit insa criza financiara si si-a amanat planurile. Mai mult doua dintre masinile lui Locic, un Rolls Royce si un Bentley luate in leasing au fost recuperate de vanzator.

Marius Locic este acuzat tot de trafic de influenta.

Cel de-al treilea personaj retinut astazi este judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie Florin Costiniu. Procurorii sustin ca magistratul si-a stricat buna reputatie si prin intermediul sentaorului Voicu ar fi incercat sa faca presiuni in instanta ca sa obtina decizii favorabile pentru cei doi oameni de afaceri.

Firul povestii:

Conform Mediafax, Costiniu si Casuneanu au fost scosi joi dupa-amiaza din sediul DNA, legati cu catuse unul de altul si dusi cu o duba a politiei in arest.

Cei doi au refuzat sa faca declaratii. Potrivit sursei citate, judecatorul Costiniu a avut dificultati in a se urca in duba politiei, in vreme ce Costel Casuneanu a facut-o lejer, zambind.

In conformitate cu legea, DNA a solicitat miercuri Consiliului Superior al Magistaturii (CSM) avizul de retinere si arestare a judecatorului Florin Costiniu.

In urma emiterii avizului, DNA va pune in miscare actiunea penala fata de Costiniu, ceea ce presupune suspendarea sa din functia de judecator.

Vezi ce declaratii a facut judecatorul la aflarea vestii in materialul video atasat!

Procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Florin Costiniu pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Este pentru prima data cand procurorii anticoruptie cer si obtin un aviz de retinere si arestare in cazul unui judecator de instanta suprema.

Judecatorul Costiniu este acuzat ca ar fi intervenit, la cererea lui Catalin Voicu, pe langa unii judecatori de la Inalta Curte in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu pentru ca acesta sa castige un proces legat de o licitatie.

Costiniu a spus, miercuri seara, ca nu comenteaza "nici de bine, nici de rau" avizul CSM privind retinerea si arestarea sa si ca se simte "absolut nevinovat".

In schimb, Marius Locic nu a facut niciun fel de declaratii la iesirea din sediul DNA. El a fost scos cu catuse, urcat intr-o duba a politiei si dus la arestul Directiei de Cercetari Penale.

Conform procurorilor, senatorul Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic, administrator la SC Locic Imobiliare SRL si actionar majoritar la ziarele "Interesul Public" si "Atac", suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Voicu ar fi promis ca ii va determina pe politisti sa nu dispuna masura preventiva de retinere a lui Locic si sa propuna o solutie de neurmarire penala in dosarul in care acesta era cercetat pentru inselaciune.

Anchetatorii mai sustin ca, pe langa banii mentionati, Voicu ar fi pretins de la Locic si alte foloase, constand in publicarea cu titlu gratuit in cotidianul "Interesul Public" a unor articole cu continut favorabil candidatului PSD la presedintia Romaniei (Mircea Geoana-n.r.), la alegerile din 2009.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor de la Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media si imobiliare. El este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al lui Gigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade in care firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei Steaua Bucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

De asemenea, Costel Casuneanu a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat de procurorii DNA aproape sapte ore in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie.

In perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro.

Voicu ar fi promis, in schimbul acestor bani, sa intervina pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care Casuneanu era asociat.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 23 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Dosarul Voicu, departe de a fi inchis! Mai multe persoane vor fi audiate
Dosarul Voicu, departe de a fi inchis! Mai multe persoane vor fi audiate

Se anunta o saptamana plina la DNA. Politicieni si oameni de afaceri sunt asteptati sa dea cu subsemnatul in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals intelectual.

Bolnavul Voicu contesta arestarea sa!
Bolnavul Voicu contesta arestarea sa!

UPDATE: Senatorul Catalin Voicu a scapat la mustata de o noapte neplacuta petrecuta dupa gratii. I s-a facut rau, probabil imaginandu-si ce va urma, asa ca doctorii l-au trimis la Spitalul penitenciarului Jilava.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.