Copiii vanduti de parinti pentru organe. Medicii sunt socati de cum arata

×
Codul embed a fost copiat

Numai piele si os, plini de raie si paduchi. Asa au ajuns, intr-un centru de ingrijire, cei doi copii din Bacau, pe care parintii lor erau gata sa-i vanda traficantilor.

Erau atat de flamanzi, incat au facut indigestie, dupa ce au mancat cu pofta, povestesc acum ingrijitorii. In paralel, procurorii i-au inclus in ancheta pe primarul si pe politistii din Odobesti. Vor sa afle daca nu cumva acestia stiau ca parintii aveau de gand sa vanda baietii, pentru organe.

Tatal unuia dintre baietii de 7 ani a socat prin lacomie. In timp ce negocia cu politistii sub acoperire, s-a infurat cand a descoperit ca trebuie sa imparta banii cu celalat "vanzator".

Nici nu se termina bine discutia, ca acelasi individ arata ca viata fiului sau de 7 ani nu valoreaza mare lucru, pusa in balanta cu banii. Negociaza sec: vrea 12.000 de euro pentru rinichiul copilului, iar daca medicii ii iau si alte organe, n-are nimic impotriva, insa vrea sa fie platit in plus.

Citește și
Trafic de organe
Somn usor, puiule! Mami si tati iti vand rinichii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
S-au bucurat mult cand au vazut jucarii. Au mancat cu pofta si au facut indigestie.
Sorin Brasoveanu, director Protectia Copilului Bacau
Baietelul de 7 ani, scos la targ ca un animal din ograda tatalui sau, a ajuns, impreuna cu ceilalti patru frati, la centrul de plasament. Copiii au dus pana acum o viata amara.

Si medicii care i-au consultat s-au ingrozit. Parca traisera printre gunoaie si nu intr-o casa de om.

In Romania, legea interzice categoric prelevarea de organe de la minori. Legislatia prevede doua cazuri de donatori: cei aflati in moarte cerebrala si pentru care rudele isi dau acordul si cei care vin sa doneze organe pentru cineva din familie.

In putinele cazuri in care nu exista o legatura de rudenie, donatorul si receptorul trebuie sa semneze un act legalizat, prin care sa declare ca totul are un scop umanitar si nu unul material.

Asistentii sociali verifica acum toate familiile sarace si cu multi copii din zona, care ar putea sa-si vanda copiii

Surprinzator, in timp ce toti vecinii stiau de mult ca cei doi barbati prinsi in flagrant cauta cumparator pentru organele copiilor, primarul din Odobesti sustine ca habar n-avea de poveste.

Pentru ca nici in politistii din zona nu mai au incredere, procurorii au cerut verificari suplimentare, mai ales ca in timpul negocierilor, unul dintre barbati le-a spus agentilor sub acoperire ca mai multi oameni din comuna ar vrea sa-si dea pruncii pe bani.

Participa la dezbaterea www.stirileprotv.ro: Somn usor, puiule! Mami si tati iti vand rinichii

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Vanzarile de organe au alertat autoritatile din Bacau
Vanzarile de organe au alertat autoritatile din Bacau

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau reclama faptul ca exista o presiune foarte mare in sensul ca tot mai multe familii solicita trimiterea copiilor in sistemul de protectie, a declarat Ileana Savu.

Somn usor, puiule! Mami si tati iti vand rinichii
Somn usor, puiule! Mami si tati iti vand rinichii

Romania anului 2009, tara cu pretentii europene. Ce se intampla insa in spatele unei civilizatii pe care orice om cu minim bun simt incearca sa o promoveze intrece chiar si cea mai perversa imaginatie.

Batuti si obligati sa cerseasca! Povestea crunta a doi copii din Bucuresti
Batuti si obligati sa cerseasca! Povestea crunta a doi copii din Bucuresti

O poveste de groaza, cu copii in prim plan, a fost scoasa la iveala de politistii din Bucuresti. Doi pusti de scoala primara au fost exploatati ca niste sclavi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.