Somn usor, puiule! Mami si tati iti vand rinichii

Ultima actualizare: 18-11-2012 21:53
Trafic de organe

Romania anului 2009, tara cu pretentii europene. Ce se intampla insa in spatele unei civilizatii pe care orice om cu minim bun simt incearca sa o promoveze intrece chiar si cea mai perversa imaginatie.


Nu traim in Evul Mediu, dar faptele de care sunt capabili romani de-ai nostri ne fac sa ne intrebam cu groaza daca nu cumva am fost aruncati de o mana malefica, printr-un tunel al timpului, inapoi cu 1.000 de ani. Ce se iveste de sub scuza saraciei este o mizerie prea mare ca sa mai poata fi ascunsa sub pres.

In timp ce unii ar da orice ca sa poata deveni parinti, altii ar primi oricat ca sa se descotoroseasca de copiii lor. Sau macar de “bucati” din acestia, daca se inteleg la pret, ca orice abil negustor.

Doua familii de oameni, nu de hiene, desi pare greu de crezut, au fost prinse in momentul in care se pregateau sa vanda organele propriilor copii. Se negociaza ca la piata, 12.000 de euro rinichiul, ba chiar se acorda si bonus la incheierea afacerii: o fetita de patru ani, pe motiv ca oricum este bolnava, iar tatal nu mai are nevoie de ea.

Legea interzice prelevarea de organe de la copii, cu atat mai mult cu cat acestia refuza interventia. Exista insa si exceptii, de care acesti parinti, daca mai pot fi numiti asa, profita cu nerusinare. Copiii mai mici de 14 ani, care au avut nenorocul sa se nasca ori sa ajunga in familii fara Dumnezeu, sunt la cheremul acestora.

Micutii sunt tarati prin spitale. Li se fac mai intai analizele pentru a se stabili starea de sanatate si compatibilitatea. Ca si cand experienta nu ar fi suficient de terifianta, sunt apoi vanduti ca la balci aceluia care ofera mai mult. Fiecare organ este tranzactionat separat, la sange.

“E necaz si pentru noi”, isi motiva gestul unul dintre acesti monstri care isi spune parinte. Nu se da in laturi sa-si nenoroceasca propriul copil. Pentru el este o marfa si il arunca la fel de usor ca pe paharul gol de la birt.

Crezi ca reprezinta greutatile materiale un motiv suficient pentru a scoate la suprafata primitivismul din natura umana? Daca astazi isi ciopartesc copiii sub pretextul saraciei, la ce ne mai putem astepta pe viitor?

Nu te arata indiferent, spune-ti parerea in sectiunea noastra de comentarii!
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO