Cer 12.000 de euro pe rinichiul baiatului meu! Da cineva mai mult?

Ultima actualizare: 03-11-2012 01:33

Doi tati din Bacau au negociat vanzarea propriilor baieti, ambii de sapte ani, desi stiau ca vor ajunge pe mana unor indivizi care ii vroiau pentru rinichi.

Unul dintre barbati a si batut palma, pentru 12.000 de euro. A facut-o insa cu cine nu trebuie, un politist sub acoperire. Degeaba se declara acum curat ca lacrima. Exista vecini care l-au auzit zicand ca vrea un cumparator pentru cel mic. "Imi trebuie bani sa repar casa", ar fi spus in gura mare.

In plus, tatal acestuia a semnat, fara sa-i tremure mana, declaratii in fata notarului, prin care este de acord sa mearga impreuna cu baietelul la un spital din Timisoara, unde acestuia sa-i fie prelevat un rinichi.

Tatal n-are cum sa nege. A fost si in Bacau, la un cabinet, sa faca analizele copilului, ca sa arate cumparatorului ca are un baiat sanatos si sa vada daca este compatibil.

Cumplit este ca barbatul care a fost dispus sa-si dea copilul pe mana traficantilor de organe a negociat la sange, spun anchetatorii. Ar fi cerut inca si mai multi bani, daca baiatului sau i-ar fi fost prelevate si alte organe, in afara de rinichi.

De-a dreptul inspaimantator, barbatul i-a oferit politistului sub acoperire, pe langa baietelul de 12.000 de euro, si o fetita de-a lui, pe care a zis ca i-o da de tot, pe motiv ca este bolnava si el nu o mai vrea.

Pe de alta parte, mama copilului este confuza: ba recunoaste ca sotul a negociat, ba gaseste tot felul de scuze.

Vecinii au fost martorii ingroziti la cautarile parintilor, care umblau dupa cumparator. Ba chiar, una dintre familii s-a suparat cand n-a fost aleasa de traficantii de organe.

Tatii celor doi copii sunt arestati pentru 29 de zile si acuzati de trafic de minori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO