Cristi Minculescu are nevoie de transplat de ficat! Vezi conferinta Iris!

12-02-2009 00:00


Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, sufera de o boala polichistica hepato-renala si necesita un transplant de ficat, sotia sa fiind unul dintre posibilii donatori.


Informatiile au fost facute cunoscute de colegii lui Cristi de la Iris.

"Boala de care sufera este polichistica hepato-renala. Este o boala genetica. Cu care te nasti, pe care o mostenesti. Cristi a mostenit-o de la tatal său", a declarat doctorul Dorel Sandesc, potrivit Mediafax.

El a explicat ca aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza. "Boala este progresiva de la nastere. Aceste chisturi cresc in tine", a mai spus doctorul lui Cristi Minculescu.

Vocalul trupei Iris se afla in prezent in Germania, unde efectueaza o serie de teste la o clinica specializata in chirugie hepatica si renala, precum si in transplant. Potrivit medicului, Minculescu a fost inscris pe o lista de asteptare pentru un transplant de ficat, fiind luata in considerare si posibilitatea ca sotia acestuia sa fie donatorul.

"Aceasta boala cronica poate duce la afectarea functiilor organelor. Cu totii am asistat la cresterea in volum a lui Cristi Minculescu, care a fost determinata de aceasta boala. Primii afectati sunt rinichii. Particularitatea lui Cristi este ca i-a fost afectat ficatul, care este plin de aceste chisturi", a spus medicul. 

Sandesc a tinut sa sublinieze faptul ca boala artistului nu are nicio legatura cu consumul de alcool. "Nu este nimic adevarat despre acest posibil cancer sau de ciroză. Boala aceasta are o evolutie cronica. Se stia de ea", a adaugat acesta si a precizat ca nu este vorba despre o urgenta.

Chiar daca trupa Iris si-a anulat turneul care trebuia sa inceapa joi, potrivit lui Nelu Dumitrescu, Cristi a fost cel care a insistat ca spectacolul programat pe 2 martie, la Bucuresti, sa aiba loc.

"Noi am hotarat sa intrerupem acest turneu, la recomandarea medicilor. El nu mai poate face fata acestui ritm", a adaugat Cosmin Nicoara, impresarul formatiei.

Nicoara a tinut sa sublinieze ca, contrar zvonurilor recente care au circulat in presa, Minculescu "s-a dus de bună voie, pe picioarele lui" in Germania. "El locuieste la un hotel din apropiere si face teste cu privire la boala pe care o are", a adaugat acesta. 

In octombrie 2007, odata cu implinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Cristi Minculescu a fost decorat, de presedintele Traian Basescu, alaturi de restul colegilor sai de trupa, cu Ordinul "Meritul Cultural".

VIDEO PROTVPLUS.RO