Bun ii vinul ghiurghiuliu, cules vara pe tarziu!
Sedusi de aromele vinurilor romanesti, tot mai multi degustatori straini se amesteca printre turistii care viziteaza cramele. Si au ce vedea - pretutindeni in tara este forfota in vii acum.
Soarele puternic a copt strugurii cu doua saptamani mai devreme decat de obicei si le-a adaugat mai mult zahar. Sperante ca vinul din 2008 sa fie unul de tinut minte.
Cat vezi cu ochii, struguri. 600 de hectare de vita de vie, numai soiuri nobile, trebuie culese repede. Din ce in ce mai des, printre turistii care viziteaza cramele, se stracoara experti in vinuri din tarile vestice, spun producatorii din Romania.
La final, vinul este depozitat la noua metri sub pamant, in vinoteca unui important producator de vinuri din Banat. Aici se pastreaza varfurile de productie din anii cei mai buni. De retinut sunt anii 59, 73 si 82. Cu siguranta 2008 va avea si el raftul sau. Pentru ca anul acesta s-au facut multi struguri si deosebit de dulci, producatorii din Romania spun ca vor imbutelia cu 20 la suta mai mult vin.