Asistenta de la Giulesti, arestata pentru 29 de zile in cazul incendiului

Ultima actualizare: 07-05-2012 01:56

UPDATE: Florentina Cirstea, retinuta in urma cu o zi pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile.

Judecatoria Sectorului 6 a admis, marti, propunera procurorilor de arestare preventiva.

Avocata asistentei, Simona Luciana Parvu, a declarat ca aceasta, potrivit fisei postului, trebuia sa aiba in subordinea sa alte "una sau doua asistente debutante si una sau doua infirmiere", aceasta trebuind insa sa se ocupe singura de toata sectia de terapie intensiva.

Potrivit avocatei, Florentina Cirstea s-a declarat vinovata doar intr-o anumita masura, fara a face alte precizari. De asemenea, aceasta a spus ca asistenta are mustrari de constiinta in legatura cu tragedia de la Maternitatea Giulesti. Florentina Cirstea nu ar fi fost "niciun moment la nicio petrecere", a sustinut Parvu, care a explicat care este strategia de aparare.

Avocata a spus ca in cele 12 minute cat a parasit salonul, asistenta intentiona sa se duca la toaleta. In drum spre toaleta, aceasta a trecut pe la salonul de cezariene pentru a ruga o colega sa o substituie cat ea va lipsi, moment in care ar fi fost rugata de respectiva colega sa ramana acolo, intrucat ea trebuia sa mearga sa asiste la o nastere.

Simona Parvu a precizat  ca in acest context situatia a devenit "oarecum imposibila", astfel ca Florentina Cirstea a renuntat la ideea de a mai merge la toaleta si a ramas la salonul de cezariene.

La randul lor, procurorii au aratat in cererea de arestare ca asistenta Florentina Cirstea si-a ignorat si sfidat atributiile de serviciu cand a lasat nesupravegheat in mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giulesti si a fost intr-un alt salon si la toaleta, moartea bebelusilor fiind violenta.

"La data de 16 august, la ora 18.24, Florentina Daniela Cirstea a parasit salonul de terapie intensiva nou-nascuti si a intrat in salonul de cezariene, acolo unde se afla martora Daniela Mihaescu. Ulterior, inculpata a iesit din salonul de cezariene si a intrat in toaleta situata vizavi. Dupa aproximativ un minut, a iesit din toaleta si a revenit în salonul de cezariene, mergand prin usa comuna in salonul de nou-nascuti, unde a discutat cu martora Clementa Florea (in acest interval de timp martora Daniela Mihaescu parasise salonul de cezariene intrucat fusese chemata sa asiste la o nastere prin cezariana la etajul 1). In timp ce inculpata discuta cu martora Clementa Florea, incendiul a fost constatat de catre martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizat sistemul cu numar unic de urgenta 112. Ulterior, inculpata, alarmata de tipetele care se auzeau, a iesit si ea pe hol prin usa salonului de cezariene", se arata in cererea de arestare.

Asistenta medicala care a lipsit din salonul Maternitatii Giulesti, unde acum o saptamana a avut loc incendiul in care cinci nou-nascuti si-au pierdut viata, a fost retinuta, luni seara, de procurori pentru 24 de ore.

Florina Carstea este acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Anchetatorii au stabilit ca asistenta medicala care se afla de serviciu la Maternitatea Giulesti a lipsit nejustificat, timp de 12 minute, din salonul in care se aflau cei 11 bebelusi. Ea risca o pedeapsa de pana la 7 ani inchisoare sau chiar mai mult.

Cei sase bebelusi raniti la Giulesti sunt in continuare in stare grava

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO