Cei sase bebelusi raniti la Giulesti sunt in continuare in stare grava


Ultimul update: Joi 28 Iunie 2012 01:50
Data publicarii: Luni 23 August 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

In timp ce la maternitatea Giulesti s-a incheiat prelevarea probelor necesare in ancheta, iar sectia mortii a fost pusa la dispozitia constructorilor pentru renovare, cei sase bebelusi de la Giulesti aflati in viata, raman internati in stare grava.

 

"Am imbatranit sapte ani in sapte zile", marturisesc parintii bebelusilor supravietuitori, internati la Grigore Alexandrescu. Cel mai mic are putin peste un kilogram.

Fiecare noua zi de care trec cu bine aduce sperante tuturor, insa medicii nu sunt inca optimisti. Spun ca bebelusii nu pot fi declarati invingatori ai sortii decat dupa prima luna. Mama lui Constantin, baietelul a carui stare este cea mai grava, spera si se roaga pentru asta.

"Daca a rezistat pana acum, e un semn bun", spun rudele lui.


"Unul dintre ei ramane in continuare intubat si ventilat mecanic in stare grava, iar ceilalti cinci sunt stabili, dar prognosticul ramane rezervat", a declarat purtatorul de cuvant de la Spitalul Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Intre timp, la Maternitatea Giulesti, in sectia in care exact acum o saptamana se intampla cosmarul care infiora o tara intreaga, muncitorii dau acum jos totul. Este aproape demolata, se curata totul de pe pereti si nu mai ramane decat caramida. Sa intri in incapere este o senzatie macabra: peretii sunt negri, plini de funingine si inca se mai simte mirosul de ars.

Primarul general Sorin Oprescu a cerut ca sectia sa fie renovata in cel mult o luna. Celelalte maternitati fac fata cu greu, de cand la Giulesti nu se mai fac internari.

In paralel, autoritatile anunta si alte masuri, in acest sistem in care domneste haosul.

21 de sefi ai spitalelor din Bucuresti vor fi nevoiti sa dea concurs in septembrie pentru post. Contractele lor au expirat in ultimul an dupa ce au fost trecuti de la ministerul Sanatatii la Primaria Generala. 

Asistenta medicala de la Maternitatea Giulesti a fost retinuta de procurori
Oprescu:Nu stiu ce-a fost in capul medicilor si asistentelor de la Giulesti
Date noi in ancheta de la Giulesti. Incubatoarele au declansat alarma
VIDEO PROTVPLUS.RO