A murit intoxicat cu fum, din cauza unei oale cu cartofi uitate pe aragaz

28-11-2008 00:00

Intamplare nefericita intr-o comuna din Dambovita. Un baiat de 15 ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, dupa ce mama lui a uitat pe foc un vas in care fierbeau cartofi.


"Tanarul de 15 ani a decedat ca urmare a intoxicatiei cu monoxid de carbon. Pe aragaz se afla o oala cu mancare, s-a incalzit foarte tare si a consumat tot oxigenul din incapere", spune Sorin Paun, de la Politia Pucioasa.

Cand si-a vazut baiatul zacand fara suflare, femeia a strigat ingrozita, spun martorii. Iar tipetele mamei au fost auzite de fratele mai mare al adolescentului, care a coborat de la etaj sa vada ce s-a intamplat. L-a luat pe tanar in brate si l-a dus imediat la spitalul din Pucioasa. Aici insa medicii au constatat decesul.

In stare de soc, femeia a primit si ea ingrijiri medicale. Femeia trece acum prin clipe teribile. Ea povesteste ca a lasat cartofii la fiert si s-a dus in dormitor sa se uite la televizor. Dupa ceva timp, baiatul de 15 ani a venit sa se intinda si el in pat, pentru ca se simtea rau.

Au adormit amandoi, la scurt timp, iar apa din vasul uitat pe aragaz s-a evaporat. Femeia sustine ca s-a trezit brusc si si-a dat seama ca intreaga camera era invadata de fumul gros.

Ea spune ca a incercat sa se duca in bucatarie, dar abia a ajuns in hol, unde a lesinat. S-a trezit apoi si a incercat sa strige dupa ajutor, insa baiatul ei nu a mai putut fi salvat.

Tatal adolescentului, sofer pe tir, este plecat intr-o cursa internationala, in Olanda. Deocamdata, nu a aflat cumplita veste ca a ramas fara baiatul cel mic.


VIDEO PROTVPLUS.RO