Când se afișează rezultatele la Evaluare Națională 2023. Anunțul Ministerului Educației

Rezultate Evaluare Națională 2021
StirilePROTV

Evaluarea Națională 2023 este un moment important în viața elevilor din clasa a VIII-a, deoarece marchează încheierea ciclului gimnazial și deschide calea către învățământul liceal.  

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele la Evaluare Națională 2023 vor fi afișate pe pagina dedicată de pe edu.ro și la școlile unde au susținut elevii examenele, pe data de 28 iunie, până la ora 14.00. 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 sunt anonimizate pentru protejarea datelor personale ale elevilor

În conformitate cu legislația privind prelucrarea datelor cu caracter personal, rezultatele obținute în cadrul Evaluării Naționale nu vor mai fi afișate în mod tradițional, cu numele și prenumele elevilor. În schimb, acestea vor fi anonimizate prin utilizarea unor coduri unice aferente fiecărui elev.

La proba de limba română desfășurată în cadrul Evaluării Naționale 2023, fiecare elev a primit un document care includea un cod unic specific candidatului, informații despre școala de proveniență, precum și județul în care acesta își desfășoară studiile.

Codul unic atribuit fiecărui elev este format din două litere, XY, reprezentând indicativul județului, urmate de o secvență de cifre. Acest cod unic este generat de către aplicația informatică EvNat și este personalizat în funcție de numele și prenumele fiecărui elev, asigurând astfel confidențialitatea datelor lor personale.

Citește și
Criminalul a folosit „un nivel de deghizare fără precedent”. Noi detalii despre crima de la Brăila

Această măsură de anonimizare a rezultatelor la Evaluarea Națională 2023 are drept scop protejarea informațiilor sensibile ale elevilor și respectarea prevederilor legale în materie de confidențialitate. Astfel, numele și prenumele elevilor nu vor fi asociate public cu rezultatele obținute, asigurându-se astfel o protecție mai eficientă a datelor personale în contextul evaluărilor școlare. 

Majoritatea elevilor claselor a VIII-a au terminat probele scrise de la EN și au intrat deja în febra așteptării rezultatelor la Evaluare Națională 2023.

Chiar dacă nu există varianta de admis/respins pentru ei, media obținută este extrem de importantă pentru a putea continua la liceul dorit.

Luni 19 iunie a avut loc proba la Limba română, iar miercruri, 21 iunie, a fost examenul la Matematică. Elevii care au terminat școli cu predare în altă limbă urmează să susțină, joi, 22 iunie, proba la Limba maternă.  

Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2023, primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate pe data de 28 iunie până la ora 14:00. Acest moment este deosebit de important pentru elevi, părinți și cadrele didactice, deoarece oferă o primă perspectivă asupra performanțelor obținute în probele susținute.

Elevii care sunt nemulțumiți de notele obținute au opțiunea de a face contestație și a cere recalcularea notelor obținute. Lucrarea lor va fi transmisă unei comisii de profesori care o vor reevalua. 

- 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor

- 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

După finalizarea Evaluării Naționale, urmează procesul de înscriere la liceu. Iată cum se desfășoară acesta:

Calendarul Evaluării Naționale:

- Înscrierea candidaților la examenele de Evaluare Națională se face automat de către secretariatele școlare.

- Prima probă de la Evaluarea Națională 2023 a fost cea la Limba și Literatura Română pe 19 iunie 2023.

- Următoarea probă are loc miercuri, 21 iunie 2023, și este la Matematică.

- Elevii care studiază într-o altă limbă decât româna vor susține proba la limba maternă pe data de 22 iunie 2023.

Admitere la liceu 2023

După finalizarea Evaluării Naționale, urmează procesul de admitere la liceu. Iată principalele etape ale calendarului Admiterii la liceu 2023:

- Între 6-7 și 10-17 iulie 2023, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile în fisele de înscriere. Aceste opțiuni trebuie tratate cu atenție, deoarece greșelile pot duce la o repartizare nedorită.

- Verificarea datelor din fișele listate de calculator, corectarea eventualelor erori și listarea fiselor corectate vor avea loc în perioada 6-7 și 10-14 iulie 2023.

- Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București este 17 iulie 2023.

- Rezultatele repartizării computerizate vor fi comunicate pe data de 19 iulie 2023.

- Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se va desfășura în perioada 20-25 iulie 2023.

- Rezolvarea situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată va avea loc în perioada 26-28 iulie 2023.

Articol recomandat de sport.ro
Exclus! Varianta de selecționer pe care Răzvan Burleanu o scoate din calcule pentru România
Exclus! Varianta de selecționer pe care Răzvan Burleanu o scoate din calcule pentru România
Citește și...
Situație îngrijorătoare: Peste jumătate dintre elevii din 6 județe nu au intrat în Evaluare Națională 2024 sau au luat sub 5
Situație îngrijorătoare: Peste jumătate dintre elevii din 6 județe nu au intrat în Evaluare Națională 2024 sau au luat sub 5

În șase județe din țară, peste jumătate dintre cei care au intrat la școală în urmă cu 9 ani, nu au luat medii pe 5 sau nici măcar nu au ajuns în faza în care să susțină Evaluarea Națională 2024.

A început etapa de înscriere la liceu. Când va avea loc repartizarea computerizată
A început etapa de înscriere la liceu. Când va avea loc repartizarea computerizată

Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot înscrie, începând de joi, la licee, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe data de 24 iulie.

Situație delicată. Peste 80% dintre notele contestate la Evaluarea Națională au fost schimbate față de cele inițiale
Situație delicată. Peste 80% dintre notele contestate la Evaluarea Națională au fost schimbate față de cele inițiale

Peste 24.000 de note au fost schimbate după contestații la Evaluarea Națională. Rezultatele finale au fost publicate miercuri, 9 iulie, și au fost disponibile atât pe site-ul oficial evaluare.edu.ro, cât și la avizierele centrelor de examinare din țară.

Recomandări
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO

Zeci de oameni, tineri și vârstnici, cu mari probleme de sănătate, au fost găsiți într-un cămin insalubru. Aceștia erau ținuți nespălați, într-un miros insuportabil.

Cum a devenit Kamala Harris noul sac de box al Rusiei. „Trompetele” lui Putin, atac rasist la adresa vicepreședintelui SUA
Cum a devenit Kamala Harris noul sac de box al Rusiei. „Trompetele” lui Putin, atac rasist la adresa vicepreședintelui SUA

Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi în timp ce Kremlinul mimează indiferenţa, propagandiştii săi îşi desfăşoară întregul arsenal rasist şi sexist la adresa Kamalei Harris.

Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”
Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”

Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului din România susține că familia din Leeds știa ce urma să se întâmple cu copiii lor, mai ales că în ziua în care s-au produs violențele avusese loc o ședință în instanța britanică, referitoare la acest caz.