Tatăl primarului din Constanța, despre soția prinsă cu cinci buletine de vot la urne


Ultimul update: Duminica 26 Mai 2019 20:26
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2019 20:02
Categorie: Alegeri Europarlamentare

În toată ţara, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea a zeci de infracţiuni sau contravenţii care au legătură cu procesul de votare şi au deschis mai multe dosare penale.

Într-unul dintre acestea se verifică felul în care mama primarului din Constanța ar fi încercat să introducă mai multe buletine în urnă de vot - dar au fost şi situaţii în care unii alegetori au plecat acasă cu ştampila.

În Constanța, mama primarului Decebal Făgădău - a fost surprinsă, în secţia de votare, cu cinci buletine de vot - pe care ar fi încercat să le introducă în urnă pentru alegerile europarlamentare.

În vârstă de 70 de ani, Teodora Făgădău a fost dusă la poliţie pentru audieri iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru fraudă la vot.

Vasile Făgădău, soțul Teodorei: "Ea nu vede, e bătrână, pensionară. Aşa a venit cu ele şi a sesizat băiatul. Ce faceţi aici? Păi aşa mi-a dat. Sau mă rog aia zice că le-a şutit. Soţia mea să şutească? E o simplă greşeală şi de o parte şi de alta."

Tot în Constanța, la o secţie din Mamaia, procesul de votare a fost oprit pentru o vreme după ce s-au epuizat buletinele. Situaţia a apărut după ce câteva sute de persoane - aflate pe litoral - au votat pe liste suplimentare.

Probleme la vot au fost şi la o secţie din Săcele - judeţul Braşov. Un tânăr care nu avea domiciliul în localitate a sesizat poliţia pentru că - spune el - nu a fost lăsat să voteze pe listele suplimentare.

După ce s-au făcut verificări, situaţia a fost rezolvată iar tânărul a fost lăsat să voteze. Poliţiştii au deschis totuşi un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Pentru aceeaşi infracţiune se fac cercetări şi într-un caz similar din Târgovişte.

Alte două dosare penale au fost întocmite în Dâmboviţa şi Vrancea - unde se fac cercetări pentru furt după ce alegătorii au plecat din secţiile de votare cu stampilele cu menţiunea VOTAT. Stampilele au fost ulterior recuperate.

O situaţie deosebită a fost înregistrată şi la o secţie de votare din Galaţi - unde au fost aşteptaţi la urne aproape două mii de oameni care locuiesc la aceeaşi adresă.

Majoritatea sunt cu dublă cetăţenie - romană şi moldovenească - care au fost luaţi în spaţiu de un fost profesor de istorie, pentru a-şi putea face cărţi de identitate.

Povestea s-a repetat şi în localitatea Moșna - din Iaşi - unde există patru mii de oameni cu dublă cetăţenie iar jumătate stau la aceeaşi adresă.

Sincope la vot au apărut şi în Penitenciarul Jilava. Procesul de votare a fost întrerupt temporar pentru a se verifica dacă fața de persoanele care şi-au exprimat intenţia de a vota au fost sau nu emise hotărâri judecătoreşti definitive de interezicere a exercitării drepturilor electorale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Românii au stat la cozi uriașe, la secţiile de votare din străinătate. GALERIE FOTO, VIDEO
Alegeri europarlamentare. Reacţia MAE la cozile din diaspora:
Alegeri europarlamentare 2019 LIVE UPDATE. Prezență de 49.02%. Județele fruntașe și codașe
VIDEO PROTVPLUS.RO