Tatăl primarului din Constanța, despre soția prinsă cu cinci buletine de vot la urne

26-05-2019 20:02


În toată ţara, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea a zeci de infracţiuni sau contravenţii care au legătură cu procesul de votare şi au deschis mai multe dosare penale.

Într-unul dintre acestea se verifică felul în care mama primarului din Constanța ar fi încercat să introducă mai multe buletine în urnă de vot - dar au fost şi situaţii în care unii alegetori au plecat acasă cu ştampila.

În Constanța, mama primarului Decebal Făgădău - a fost surprinsă, în secţia de votare, cu cinci buletine de vot - pe care ar fi încercat să le introducă în urnă pentru alegerile europarlamentare.

În vârstă de 70 de ani, Teodora Făgădău a fost dusă la poliţie pentru audieri iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru fraudă la vot.

Vasile Făgădău, soțul Teodorei: "Ea nu vede, e bătrână, pensionară. Aşa a venit cu ele şi a sesizat băiatul. Ce faceţi aici? Păi aşa mi-a dat. Sau mă rog aia zice că le-a şutit. Soţia mea să şutească? E o simplă greşeală şi de o parte şi de alta."

Tot în Constanța, la o secţie din Mamaia, procesul de votare a fost oprit pentru o vreme după ce s-au epuizat buletinele. Situaţia a apărut după ce câteva sute de persoane - aflate pe litoral - au votat pe liste suplimentare.

Probleme la vot au fost şi la o secţie din Săcele - judeţul Braşov. Un tânăr care nu avea domiciliul în localitate a sesizat poliţia pentru că - spune el - nu a fost lăsat să voteze pe listele suplimentare.

După ce s-au făcut verificări, situaţia a fost rezolvată iar tânărul a fost lăsat să voteze. Poliţiştii au deschis totuşi un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Pentru aceeaşi infracţiune se fac cercetări şi într-un caz similar din Târgovişte.

Alte două dosare penale au fost întocmite în Dâmboviţa şi Vrancea - unde se fac cercetări pentru furt după ce alegătorii au plecat din secţiile de votare cu stampilele cu menţiunea VOTAT. Stampilele au fost ulterior recuperate.

O situaţie deosebită a fost înregistrată şi la o secţie de votare din Galaţi - unde au fost aşteptaţi la urne aproape două mii de oameni care locuiesc la aceeaşi adresă.

Majoritatea sunt cu dublă cetăţenie - romană şi moldovenească - care au fost luaţi în spaţiu de un fost profesor de istorie, pentru a-şi putea face cărţi de identitate.

Povestea s-a repetat şi în localitatea Moșna - din Iaşi - unde există patru mii de oameni cu dublă cetăţenie iar jumătate stau la aceeaşi adresă.

Sincope la vot au apărut şi în Penitenciarul Jilava. Procesul de votare a fost întrerupt temporar pentru a se verifica dacă fața de persoanele care şi-au exprimat intenţia de a vota au fost sau nu emise hotărâri judecătoreşti definitive de interezicere a exercitării drepturilor electorale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO