Franța - Elveția, 7-8 (3-3) în ultimul meci EURO 2020 de la București, după penalty-uri. Surpriză colosală pe Arena Națională

×
Codul embed a fost copiat

Elveția a eliminat Franța în optimi de la EURO 2020, în cel de-al patrulea meci şi ultimul găzduit de Arena Naţională. 

Elveția a reușit o surpriză uriașă pe Arena Națională, în ultimul meci de la EURO 2020 disputat în România, și a eliminat Franța, campioana mondială, după 8-7 la penalty-uri.

Penalty-ul decisiv a fost ratat de Mbappe.

La finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost de 3-3.

Pentru Franţa au marcat Karim Benzema '57, '59 şi Paul Pogba '75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic '15 şi '81 şi Mario Gavranovic '90, scrie News.ro.

Citește și
EURO 2020
Belgia - Portugalia, 1-0. Belgienii înving deținătoarea trofeului și se califică în sferturi
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalti.

Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat.

Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi

UPDATE Min. 90 Gavranovic reușește miracolul, iar Elveția egalează în ultimul minut. 

UPDATE Min. 85 Elveția înscrie pentru un 3-3 halucinant, dar golul este anulat corect, pe motiv de offside.

UPDATE Min. 81 Seferovic înscrie al doilea său gol și elvețienii speră la încă o reușită, care să ducă meciul în prelungiri.

UPDATE Min. 75 Pogba înscrie un gol senzațional, iar Franța conduce cu 3-1.

UPDATE Min. 59 Franța revine senzațional și preia conducerea, printr-un gol marcat de același Benzema.

UPDATE Min. 57 Franța înscrie prin Benzema și egalează.

UPDATE Min. 54 Elveția ratează un penalty prin Rodriguez.

UPDATE Min. 15 Elveția descrie surprinzător scorul, prin Seferovic.

Spectatorii au putut intra pe stadion începând cu ora 19.00, cu bilet şi braţară care confirmă respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei.

Meciul este transmis pe PRO TV și VOYO.RO. De asemenea, partida poate fi urmărită în format LIVE Text pe www.sport.ro.

Franța - Elveția, la EURO 2020 | Francezii, afectați de accidentări

 

Franța are probleme de lot pentru partida de azi cu Elveția: "Luca Digne, Marcus Thuram şi Jules Kounde nu vor juca probabil. Însă nu va fi şi cazul lui Lucas Hernandez", a anunțat selecționerul francezilor, Didier Deschamps, duminică, într-o conferință de presă susținuntă la București.

Deschamps a declarat că el şi jucătorii săi au fost foarte bine primiţi la Bucureşti şi nu se pot plânge de nimic.

Afirmaţia antrenorului vine în contextul în care în presa franceză s-au vehiculat în ultimele zile informaţii potrivit cărora selecţionata condusă de Deschamps este nemulţumită de condiţiile de la Bucureşti, în special de faptul că hotelul unde este cazată este gălăgios.

"Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că este foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri, din păcate nu am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe aşa cum ne-am fi dorit. Stadionul pe care ne-am antrenat ieri (n.r. - Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic. Chiar pot spune că pentru noi a fost mai bine aici decât la Budapesta ca urmare a temperaturii. Chiar dacă sunt temperaturi ridicate şi aici, nu este totuşi la fel de cald ca la Budapesta. Dar revin şi spun că nu pot să mă plâng absolut deloc de condiţiile de la hotel", a explicat Deschamps.

Franța - Elveția, la EURO 2020 | Deschamps: „Meciul cu Elveţia este ca o finală”

 

Selecţionerul Franţei a menţionat că respectă echipa naţională a Elveţiei.

"Avem un respect foarte mare pentru echipa naţională a Elveţiei, admir ce a făcut colegul meu Petkovic acolo. Elveţia este pe locul treisprezece în clasamentul FIFA şi nu degeaba se află pe acea poziţie. Are un trio ofensiv format din Embolo, Seferovic şi Shaqiri care creează foarte mult. Eu cred că acest trio va presa foarte mult, chiar dacă uneori va fi mai retras. Vom vedea cum decurge jocul, iar noi ne vom adapta la adversar. Nu ştiu dacă vor fi mai precauţi cu noi, ce pot să spun este că intenţia noastră este să le creăm probleme şi să câştigăm", a spus el.

"După meciurile din grupă, cel cu Elveţia de mâine este ca o finală, iar singurul obiectiv pentru noi este să ajungem în sferturi. Să ne uităm la Italia, care a lăsat o impresie foarte bună în faza grupelor, dar apoi, în optimile de finală, nu i-a fost deloc uşor. Deşi au avut meciuri dificile, cum a fost cel cu Italia, elveţienii au o echipă foarte bună.Nu le voi spune jucătorilor mei că totul va fi uşor, până la urmă sunt optimi de finală şi toată lumea care ajunge aici dă totul pentru a se califica", a adăugat Deschamps.

Franța - Elveția, la EURO 2020 | Vladimir Petkovic: „Cu Franţa trebuie să dăm 120%”

 

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Vladimir Petkovic, a declarat, că echipa sa va trebui să se autodepăşească dacă vrea să învingă Franţa în optimile de finală ale EURO 2020, meci care se va disputa, luni, pe Arena Naţională din Bucureşti.

"Didier Deschamps are atâţia jucători buni, atâtea posibilităţi, dar principiile noastre rămân la fel. Noi trebuie să ne pregătim în sistemul nostru, să jucăm aşa cum vrem noi. Respectăm foarte mult Franţa, dar noi încercăm să ne calificăm. Nu putem privi înapoi, trebuie să ne gândim doar la viitor. În ultimii ani am avut meciuri bune cu echipele mari, important este să avem aceeaşi mentalitate, să avem respect faţă de Franţa. Cu Franţa nu e de ajuns să dăm sută la sută, noi va trebui să dăm 120% cu Franţa şi apoi vom vedea dacă va fi de ajuns. Noi avem încredere în noi şi vrem să arătăm asta mâine. Sunt în foarte încrezători pentru meciul de mâine", a declarat Petkovic.

Tehnicianul bosniaco-elveţian afirmă că echipa sa va trebui să fie mai rapidă şi să câştige mai multe dueluri în partida cu Franţa, de la Bucureşti, pentru a se putea califica: "Am învăţat de-a lungul timpului cum să jucăm în meciurile importante şi sper să aplicăm aceeaşi tactică mâine. Mâine timp de 90 de minute trebuie să arătăm că putem să fugim mai mult, să alergăm mai mult, să câştigăm mai multe dueluri şi să încercăm să ne impunem jocul nostru. Nu am avut niciun fel de probleme la Bucureşti, noi vrem să ne pregătim bine şi atât, avem un hotel bun. Obiectivul nostru este meciul de mâine, vom încerca să jucăm bine şi să ne calificăm".

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa - Elveţia (28 iunie, ora 22:00).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Croația - Spania, 3-5 la EURO 2020. Spaniolii merg în sferturi, după cel mai nebun meci de la acest turneu
Croația - Spania, 3-5 la EURO 2020. Spaniolii merg în sferturi, după cel mai nebun meci de la acest turneu

Selecţionata de fotbal a Spaniei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 5-3 (1-1, 3-3), într-un meci care a avut nevoie de prelungiri, luni, la Copenhaga, în optimile de finală ale compe

Belgia - Portugalia, 1-0. Belgienii înving deținătoarea trofeului și se califică în sferturi
Belgia - Portugalia, 1-0. Belgienii înving deținătoarea trofeului și se califică în sferturi

Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în optimile competiției.

Țările de Jos - Cehia, 0-2. Olandezii, eliminați suprinzător de la EURO 2020
Țările de Jos - Cehia, 0-2. Olandezii, eliminați suprinzător de la EURO 2020

Echipa de fotbal a Cehiei a produs o mare surpriză la EURO 2020, prin victoria în faţa formaţiei Olandei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în optimile de finală ale competiţiei.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.