Fa cunostinta cu Alina Tanase, medicul care a participat la primul transplant medular cu celule stem

01-11-2011 19:52

Exemplu de omenie si de daruire cum, din pacate, vedem tot mai rar. Ni-l da doctorul care a participat la primul transplant medular cu celule stem facut in Romania.

Se numeste Alina Tanase si, desi a fost chemata sa lucreze in Germania , a ramas aici ca sa-si ajute semenii.

Victor Lenghel este acum in viata si se bucura de muzica sa dupa ce doctorii de la Fundeni l-au ajutat sa renasca. Nu s-a dus la Viena si nici in clinici din Paris. In 2004, a ajuns pe mainile doctoritei Alina Tanase, medic hematolog . Aceasta l-a diagnosticat cu limfom malign, iar in 2006 i-a facut un transplant medular cu celule stem care a reusit.

Victor Lenghel este un pacient " rezolvat", insa pentru Alina Tanase zeci stau pe lista de asteptare, iar alti sapte in rezervele clinicii. Pentru ea fiecare zi incepe la 7 dimineata si de fiecare data cu acelasi gand.

"Intotdeauna ma gandeasc cand am un loc liber cum reusesc sa ii pun pe toti de pe lista, cine poate sa astepte, cine nu poate sa astepte, cine e urgenta majora, cine nu ii", a declarat Alina Tanase.

Gaseste insa puterea sa zambeasca, sa le vorbeasca frumos bolnavilor de leucemie si sa ii incurajeze. Ajunge sa ii cunoasca, sa le stie familia, sa ii duca "acasa" involuntar, cum spune ea.

De peste zece ani are grija de bolnavii de leucemie care ajung la Fundeni din toate orasele tarii si de fiecare isi aminteste de ei, fie ca traiesc, ori s-au prapadit.

N-a plecat din tara, desi a avut oferte. Acum are si functia de director medical al institutului Fundeni. A reusit impreuna cu colegii sa faca un ambulator pentru pacientii cu boli hematologice. Mai are insa o mare provocare: aceea de a extinde sectia de transplant medular si de a mai scurta din lista de asteptare

Dincolo de spital, medicul are si viata privata. Alina e casatorita si are o fetita de 10 ani. Din pacate, nu au timp sa stea prea mult impreuna. 

Voteaza-ti preferatul dintre cei 10 medici-eroi pana in data de 14 decembrie si poti castiga un set complet de analize. Intra aici si voteaza-ti preferatul!


VIDEO PROTVPLUS.RO