Vizitatori numerosi la tagul imobiliar, dar tranzactii... ca de criza!


Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2012 16:29
Data publicarii: Sambata 28 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

A fost o zi de succes la targul imobiliar deschis la Bucuresti, daca ar fi sa ne luam dupa lumea care s-a plimbat printre standuri.

Intrebarea este, insa, cati dintre vizitatori vor sa isi cumpere o locuinta, cati isi permit acest lucru si daca nu cumva au fost doar simpli curiosi, pe care vremea fumoasa i-a gonit din case?

S-au schimbat multe pe piata imobiliara de cand notiunea de credit a devenit o biata amintire. Preturile caselor au luat-o la vale, au aparut ofertele si chiar finantarea propusa de dezvoltatori. Nici profilul clientului nu mai este acelasi.
 

Printre potentialii cumparatori exista trei mari categorii: cei care nu au bani, insa, au o locuinta veche pe care o pot vinde, cei care stau in chirie, dar au economii, si cei care nu au nici bani cash si nici o proprietate. E lesne de inteles ca ultima categorie are cele mai putine sanse sa se mute prea curand in casa noua.

Din pacate, acestia sunt si cei mai multi: oameni pentru care preturile unor locuinte banale cu doua-trei camere par o avere. Asa ca renunta la orice pretentie legata de zona.

Interesant este ca, anul acesta clientii sunt interesati numai de blocurile gata facute.

E drept ca exista, cu siguranta, si romanii isteti, pentru care criza e doar un bun moment ca sa investeasca si care negociaza la sange orice tranzactie.

Tags: imobiliare,

Dezvoltatorii imobiliari isi mai incearca o data norocul!
Vand casa in rate, fara dobanda, doar cu buletinul!
Schimb apartament cu 2 camere pe unul cu 3, plus diferenta!
VIDEO PROTVPLUS.RO