Leul se intareste vazand cu ochii!


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 21:33
Data publicarii: Vineri 27 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Leu vs. euro

 Cursul monedei euro a scazut vineri sub 4 lei si 25 de bani, cel mai mic nivel din ultima luna si jumatate.

Aprecierea monedei noastre este rezultatul acordului cu Fondul Monetar International, dar si al unui acord crucial incheiat joi seara cu principalele banci straine din Romania.

De miercuri, cand reprezentantii FMI au anuntat acordul de finantare de 20 de miliarde de euro pentru Romania, cursul euro a scazut cu 5 bani. Cea mai rapida scadere a fost cea de azi, dupa anuntul incheierii unui intelegeri intre FMI si Banca Nationala, pe de o parte, si cele mai importante banci straine din Romania.

Intalnirea a fost organizata la Viena de delegatia Fondului Monetar, iar cele noua banci au semnat aseara, aproape de miezul noptii, un acord de a nu-si retrage banii din Romania.

Acest acord, impreuna cu finantarea externa de 20 de miliarde de euro, a redat investitorilor straini increderea in leu.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: "Daca avem noroc si de o imbunatatire a situatiei economice internationale, cursul leu-euro ar putea cobora spre 4 lei, dar nu cred ca va cobori sub acest nivel."

Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Unicredit, Societé Generale, Alpha Bank, Volksbank si Piraeus Bank.

Sursa: Pro TV

Tags: curs valutar, fmi,

Efectele benefice ale imprumutului. 1 euro= 4, 22 lei!
Leul cel puternic isi arata coltii!
Leul s-a apreciat puternic dupa anuntul privind imprumutul de la FMI
VIDEO PROTVPLUS.RO