Bancherii ii sprijina pe bugetarii care si-au pierdut un sfert din salariu
Situatia este delicata, daca ne gandim ca un credit din cinci a fost acordat unui angajat de la stat. In plus, deprecierea leului a transformat imprumuturile luate in valuta acum doi-trei ani in adevarate pietre de moara.
Bancherii spun ca sunt gata sa le ofere bugetarilor posibilitatea de a reesalona creditele pe o perioada mai lunga. Asta va duce la scaderea ratei lunare, iar clientii nu vor ajunge sa ingroase randurile restantierilor.
Ultimele date ale Bancii Nationale arata ca restantele romanilor au ajuns in aprilie la aproape 4 miliarde de lei, de doua ori si jumatate mai mari decat in urma cu un an. Interesant este ca restantele la creditele in euro s-au triplat, iar la cele in franci elvetieni au crescut de aproape opt ori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asa ca se discuta tot mai mult de limitarea creditelor in valuta. Guvernatorul Bancii Nationale a declarat ca nu exclude cresterea garantiei.
In prezent, pentru un credit de 100.000 de euro, clientul trebuie sa aduca ca si garantie o locuinta in valoare de 133.000, dar aceasta ar putea sa creasca, insa doar la creditele in valuta.