Se reaprinde razboiul dintre clienti si banci. Vezi care este motivul
Din ce in ce mai multi romani sustin ca le-au fost modificate dobanzile, fara ca insititutia de la care au luat un imprumut sa ii informeze. Deja ploua cu sute de plangeri la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.
Cele mai multe plangeri se refera la faptul ca bancile modifica dobanda fixa in dobanda variabila, fara sa ceara acceptul clientilor.
Schimbarea pare sa fie in avantajul omului, pentru ca rata scade, insa pe termen lung costul creditului va fi mare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Si asta pentru ca indicatorii internationali, dupa care se calculeaza dobanda, sunt in crestere: in ultimele 3 luni Euribor a urcat de la 0,7 la 1% si se estimeaza ca nu se opreste aici.
In cazul celor care au semnat actele aditionale ramane valabil contractul in aceasta forma.
Transformarea dobanzii fixe in dobanda variabila scade ratele pe termen scurt. De pida, cine are acum o dobanda de 5,95 % va plati, 5,7 %, ceea se traduce intr-o economie de 20-30 de euro lunar.
Clientul se va bucura insa cel mult un an. Pe masura ce creste Euriborul si rata va sari, iar miscarea se intoarce impotriva oamenilor.
Ordonanata 50 s-a trasformat in lege in decembrie trecut iar acum clientii au o noua problema: cei care nu au semnat actul aditional trebuie sa spuna repede ce vor. Adica pana in 25 februarie.
La Protectia Consumatorilor s-au inregistrat aproape 200 de plangeri la adresa bancilor, in primele trei saptamani ale anului.