"Romania reprezinta viitorul Europei si poate chiar al lumii intregi!"

10-09-2009 00:00


Declaratia este cu adevarat suprinzatoare, daca tinem cont de faptul ca vine de la presedintele unei multinationale, si nu din partea unui politician.

Si totusi, acum, cand ne este mai rau, devenim interesanti pentru multi lideri internationali.

Joi, la Bucuresti, conducerea Institutului Aspen, una dintre cele mai influente organizatii la nivel mondial, s-a reunit pentru a discuta despre directia in care se va indrepta Europa de Est.

Presedinti de multinationale, profesori universitari, formatori de opinie la nivel international si jurnalisti celebri s-au intalnit joi la Bucuresti pentru a contura viitorul Europei Centrale si de Est, in urmatorii 20 de ani.

Practic, Romania ar putea fi una dintre tarile a caror influenta ar putea creste pe plan international, in urma acestei crize financiare.

Strainii recunosc ca tara s-a schimbat mult in ultimii 20 de ani. Insa, din pacate, mai avem de lucrat la capitolul imagine. O confirma Walter Isaacson, fost presedinte si director executiv al postului CNN: "Cand am vizitat pentru prima oara Romania, in urma cu 20 de ani, am fost arestat si transportat la o sectie de Politie,de langa aeroport, unde am fost retinut opt ore. Dupa aceea am fost trimis inapoi acasa," isi aminteste Isaacson, acum director executiv al Institutului Aspen.

In ceea ce priveste criza, multi dintre cei prezenti joi la discutii considera ca ce-a fost mai rau a trecut.

Insa, in urma cu numai o zi, o alta stire spunea ca Romania, pe locul 110 in lume la infrastructura, dupa Zimbabwe.

VIDEO PROTVPLUS.RO