Probabilitatea modificarii zonei euro in urmatorii zece ani este de 80%
O noua criza a datoriilor suverane se va declansa in aceasta primavara, cand Spania si Italia trebuie sa refinanteze obligatiuni de peste 400 de miliarde de euro, considera directorul general al CEBR, Douglas McWilliams.
"Zona euro s-ar putea diviza, desi politicienii europeni au capacitatea, in mod normal, sa raspunda crizei. Daca zona euro nu se divizeaza, 2011 ar putea fi anul in care moneda unica s-ar putea deprecia substantial, spre paritate cu dolarul", anticipeaza McWilliams.
Uniunea Europeana si FMI au aprobat in 2010 programe de sustinere financiara pentru Grecia si Irlanda, dupa ce temerile legate de sustenabilitatea finantelor publice au majorat randamentele obligatiunilor acestor state.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Suspectez ca ceea ce va destrama euro va fi esecul majoritatii statelor de a lua masurile dificile necesare pentru a face economiile competitive pe termen lung. Acordam sanse de 1 la 5 ca zona euro sa supravietuiasca in forma actuala, in urmatorii zece ani".