Preturile terenurilor nu vor mai scadea foarte mult in perioada urmatoare

15-02-2011 00:38

Terenuri de vanzare

Mai mult vor avea loc ajustari in limita marjelor negocierii, de 15-20% din valoarea ceruta de proprietari, potrivit Colliers, care estimeaza ca in Bucuresti preturile s-au diminuat anul trecut cu 15-30% fata de 2009.

"Piata de terenuri va ramane una a cumparatorilor, in care tranzactiile se vor incheia doar la preturi competitive. Este foarte important ca proprietarii sa ramana flexibili, atat in materie de preturi cat si in diferitele structuri pe care le pot «imbraca» tranzactiile. Nu estimam scaderi mari de preturi in viitor, ci doar ajustari minore ale preturilor in limita marjelor negocierii, si anume 15-20% din pretul cerut", a declarat intr-un comunicat Mihai Bogza, associate director in departamentul terenuri al Colliers International.

Preturile au continuat sa scada in 2010, desi intr-un ritm mult mai scazut decat in 2009, in Bucuresti tranzactiile fiind incheiate la preturi cu 15-30% mai mici decat in 2009. Scaderea preturilor a fost mai abrupta in orasele de provincie, cu exceptia acelora in care exista 2-3 proprietari dominanti, care controleaza mare parte din oferta de calitate si nu sunt presati sa vanda, conform sursei citate.

Loturile de teren vandute in Bucuresti sunt predominant destinate dezvoltarilor de retail sau birouri, si secundar proiectelor rezidentiale (vile individuale sau proiecte de apartamente de scara redusa) sau din sectorul medical. In restul tarii, terenurile tranzactionate sunt destinate aproape exclusiv retailului de tip big box sau parcurilor de retail.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO