Pierderi pe toata linia din cauza zborurilor anulate!
"Nu ne jucam cu siguranta pasagerilor, dar nici asa nu se mai poate!" Asta spun ministrii transporturilor din Uniunea Europeana, in timp ce companiile aviatice le cer sa ridice restrictiile.
Totul pe motiv ca, la pierderi de 200 de milioane de dolari pe zi, suntem in pragul unei noi crize economice cu efecte planetare. Prinsi intre norul de cenusa vulcanica si furia milioanelor de pasageri, oficialii europeni vorbesc de adoptarea "modelului american".
Adica avioanele sa se ridice de la sol, dar pe raspunderea companiilor, nu a guvernelor. Mii de tone de alimente, flori si alte marfuri fragile putrezesc intre timp pe traseu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
63.000 de zboruri au fost oprite la sol in toata Europa, iar asta se traduce prin sute de mii de pasageri blocati, dar si marfuri care nu mai ajung la destinatie.
In Romania, toate aeroporturile au avut pierderi. Bucurestiul cu Baneasa si Henry Coanda - 250.000 de euro, Timisoara - 80.000, Cluj - 75.000, Constanta - 10.000 de euro.
In cele 50 de ore cat nu s-a putut zbura, multe dintre transporurile cu flori de la Amsterdam sau din Thailanda nu au mai ajuns pe tarabe.
Cei care asteptau colete sau scrisori din strainatate mai au inca de asteptat. Putin, spera companiile de curierat. Avioanele care aduceau in maxim 48 de ore un colet din orice colt al lumii au intarziat sa apara. Tot norul de censua vulcanica e de vina.
Blocajul aerian se resimte inclusiv in pietele de peste. Comerciantii au vandut doar ce-a fost pescuit in Romania si spera ca marfa din strainatate sa ajunga spre sfarsitul saptamanii.
Probleme mari de tot si pentru oamenii de afaceri care aveau deplasari cu avionul. Ca atare, multi au apelat la videoconferinte.
Sute sau poate mii de oameni aflati in calatorii de business au ramas blocati pe diverse aeroporturi, lucru care a provocat pierderi si pentru companiile la care lucreaza. De asemenea, bani au pierdut si turistii, dar si agentiile care au vandut bilete spre destinatii europene, cam 1 milion si jumatate de euro pe zi.