Mai asteptati "Prima Casa"! Multe intrebari si prea putine raspunsuri

Ultima actualizare: 21-05-2012 05:27

In aceste conditii de incertitudine, bancherii dau de inteles ca nu vor taia din dobanzi mai mult de un procent. Infim pentru toti aceia care isi faceau sperante sa obtina un imprumut.

Teoretic, programul "Prima Casa" ar trebui sa ii ajute pe cei care nu au inca o locuinta sa obtina mai usor un credit ieftin. Statul urmeaza sa garanteze in fata bancilor pentru cei care se vor imprumuta. Bancherii nu par insa foarte impresionati.

Cele mai ieftine cinci credite de pe piata au o dobanda cuprinsa intre 8 si 10%, cu mult peste ce se oferea anul trecut. Iar cele mai scumpe pot ajunge pana la 20%. Este vorba despre credite luate in euro pe o perioada de 30 de ani.

Desi Guvernul sustine ca programul "Prima Casa" va relansa economia, dupa o saptamana de dezbateri ministrii sunt rezervati. Si-au dat probabil seama ca de la teorie la practica e cale lunga.

Bancile care isi doresc sa intre in program nu vor putea sa le ceara clientilor un avans mai mare de 5% din valoarea creditului. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 60.000 de euro. Nu se stie inca daca prin "Prima casa" se vor putea cumpara si locuinte ANL.

Premierul Emil Boc a declarat luni la postul public de radio ca vizati sunt tinerii care platesc 100-200 de euro chirie si care ar putea sa foloseasca acesti bani pentru a plati o rata la banca. Insa la o rata lunara de 200 de euro suma maxima care poate fi imprumutata este de aproximativ 25.000.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!