FMI: Creste economia, creste semnificativ si pretul petrolului


Ultimul update: Sambata 09 Iunie 2012 10:57
Data publicarii: Luni 25 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Petrol

Pretul titeiului ar putea sa creasca semnificativ dupa ce economia isi va reveni si pentru a evita aceasta situatie guvernele trebuie sa incurajeze investitiile petroliere, a declarat John Lipsky, director general adjunct al FMI.

 

Pe termen scurt, Fondul Monetar International anticipeaza scaderea preturilor titeiului, mentinerea stocurilor de petrol la niveluri ridicate si revenirea gradula a cererii.

Lipsky a avertizat insa ca reducerea semnificativa a investitiilor poate pregati terenul pentru o crestere brusca a cotatiilor.

Pe de alta parte, el a asigurat ca preturile scazute ale materiilor prime, precum metalele, duc la cheltuieli mai mici pentru dezvoltarea de proiecte petroliere.

Lipsky a cerut guvernelor sa se implice in investitii mai stabile si previzibile si sa implementeze, totodata, masuri fiscale care sa incurajeze investitiile din domeniul petrolier.

Pretul petrolului a atins in luna iulie 2008 un nivel ridicat record de 147 dolari pe baril si a coborat in decembrie la 32,4 dolari pe baril. In prezent, cotatia oscileaza in jurul valorii de 60 dolari pe baril.

 

Sursa: Mediafax

FMI avertizeaza: Punctul critic al crizei economice va fi abia in toamna
Romania a intrat oficial in recesiune! Economia nu mai duduie
VIDEO PROTVPLUS.RO