Isarescu: Nu sunt motive solide pentru scenariul unei caderi a economiei

08-09-2008 00:00


Isarescu: Nu sunt motive solide pentru scenariul unei caderi a economiei

Guvernatorul BNR sustine ca analistii straini nu vad cu suficienta claritate situatia economica si financiara reala.

Regimul valutar bazat pe un curs de schimb flexibil si cele sapte reprize de majorare a dobanzii BNR au limitat semnificativ riscul unei aterizari dure a economiei, insa acesta inca este prezent, cat timp se mentine un decalaj insemnat intre deficitul de cont curent si finantarea acestuia prin intrari de investitii directe, afirma guvernatorul Mugur Isarescu.

El raspunde astfel comentariilor mai multor analisti straini, care in ultima vreme anticipeaza riscuri importante de aterizare dura a economiei, si vorbeste despre o insuficienta claritate legata de starea economica si financiara reala a Romaniei.

Seful BNR respinge ata asocierea Romaniei cu tari care au Consiliu Monetar, precum Lituania, Estonia, Bulgaria si Letonia, fata de care sustine ca exista deosebiri fundamentale.

Consiliul de Administratie al BNR se reuneste din nou pe 25 septembrie pentru a evalua politica monetara, mai multi analisti apreciind ca banca centrala ar putea continua procesul de majorare a dobanzii in contextul varfului de crestere economica din trimestrul doi.

Sursa: Ziarul Financiar

Tags: economie, isarescu,

VIDEO PROTVPLUS.RO