Industria de armament, profitabila si pe timp de criza!


Ultimul update: Marti 02 Octombrie 2012 20:57
Data publicarii: Miercuri 14 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Arme

38 de milioane de euro. Atat a castigat industria de armament numai din vanzarile facute in tarile din Orientul Mijlociu. Cifrele sunt mentionate in ultimul raport dat publicitatii de Agentia Nationala pentru Controlul Exportului.

Asadar, industria de armament merge bine chiar si-n vreme de criza. Mai multe uzine de profil din tara au dat salariile la timp si si-au mai angajat oameni.

Cei mai multi bani au ajuns in Romania din Emiratele Arabe: peste 21 de milioane de euro. Pentru acesti bani, romanii au modernizat si reparat elicoptere, cu piese fabricate la noi.

Pe locurile doi si trei vin contractele semnate cu Statele Unite si Israel, care ne-au dat peste 11 milioane euro fiecare, pentru pusti cu luneta, mitraliere, lansatoare de rachete si componente pentru echipamente si tehnica militara.

Georgia a cumparat de la noi doar munitie de 7 milioane de euro. Tot la georgieni am trimis pusti mitraliera si grenade, dar am vandut armament si in Irak si Afganistan, de unde am obtinut peste 6 milioane de euro. Aceste contracte au salvat industria de armament aflata in colaps pana in anul 2007.

Uzina Mecanica si Fabrica de Armament, ambele din Cugir, au angajat oameni ca sa poata onora comenzile numeroase pentru munitie de calibrul 12,7 milimetri, mitraliere si arme civile transformate in arme de vanatoare pentru americani.

In schimb, portile catre Europa pentru industria de armament din Romania se deschid mai greu. Tari ca Germania, Franta sau Anglia stapanesc piata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO