Idei de afaceri profitabile: comertul cu carne de capra

02-03-2011 18:35

Caprele au devenit o sursa buna de castig pentru fermierii nostri. Animalele crescute pe plaiurile mioritice au mare succes in Europa, dar si in Asia.

Romanii au clienti chiar si in tarile pline de turme de capre, cum ar fi Grecia sau Italia. In multe state europene, cererea de carne de capra a crescut foarte mult de cand studii medicale au recomandat-o datorita calitatilor sale.

In Romania, un exemplar e 50 de euro, iar in Grecia intre 100 si 200 de euro. Un kilogram in viu e de la 2 euro in sus la noi.

Cornel Revnic are o ferma langa Cluj. Anul trecut a trimis peste 2.000 de capre in Grecia, Spania, Israel, Emiratele Arabe si Iordania.

Daca grecii si arabii erau pana acum mari consumatori de carne de capra, mai nou si romanii au inceput sa se reorienteze. Produsul este cautat in special pentru calitatile sale nutritive. Medicii recomanda carnea de capra pentru ca are un continut scazut de grasime.

In afara de cererea de pe piata europeana, exista si un alt motiv pentru care crescatorii autohtoni s-au reprofilat. Oile nu mai aduc profitul de odinioara, in timp ce caprele devin tot mai rentabile.

Un crescator care vinde 100 de capre intr-un an poate ajunge la un profit de 15.000 de euro cu o investite minima.
 

Tags: animale, comert,


VIDEO PROTVPLUS.RO