Cel mai bun curs din ultimele 10 luni: 1 euro = 4,20 de lei

02-03-2011 18:20

Leul face o figura frumoasa si le inveseleste zilele celor care au de platit teancuri de facturi sau credite in valuta. Miercuri, Banca Nationala a anuntat cel mai bun curs din ultimele 10 luni.

Practic, moneda nationala s-a apreciat pana la 4 lei si 20 de bani fata de euro. N-am mai avut un curs atat de avantajos din 4 iunie 2010.

O parte din specialisti spun ca leul a castigat teren deoarece a fost sustinut de Banca Nationala. Una din bancile locale estimeaza ca BNR a cheltuit in februarie intre 400 si 500 de milioane de euro pentru a aprecia leul. Aceasi banca spune ca, in 2010, BNR a folosit alte 3-4 miliarde de euro pentru a stabiliza cursul.

Alti specialisti spun ca investitorii straini si-au recapatat increderea in Romania dupa ce in ultimele trei luni ale anului trecut economia a revenit pe plus.

Un leu puternic domoleste si cresterea preturilor, deoarece produsele de import se ieftinesc. Un detaliu important, daca ne gandim ca 70% din mancarea pe care o cumparam din supermarketuri vine din afara tarii.

Tags: curs valutar,


VIDEO PROTVPLUS.RO