Firmele pot cere falimentul doar pentru datorii mai mari de 45.000 de lei


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 10:49
Data publicarii: Joi 22 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Radu Ghetea

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata cu 15.000 de lei, print-run proiect de lege, potrivit presedintelui CEC Bank, Radu Ghetea.

Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei la 45.000 de lei, iar numarul zilelor de restanta va fi extins de la 30 la 90, a declarat joi presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea.

Modificarile au fost propuse de banci, a afirmat Ghetea la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture. Legea insolventei a fost promulgata in 2006 si de atunci a fost modificata de mai multe ori.

Textul actului normativ al carui proiect il gasiti atasat, redefineste o serie de termeni cum ar fi insolventa, creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei si valoarea-prag (adica suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului)

Potrivit noului act normativ, insolventa poate fi ceruta de un creditor atunci cand debitorul, dupa 90 de zile de la scadenta, nu a platit datoria.

Sursa: Mediafax

30% dintre firmele de taximetrie din Romania sunt in insolventa
10.000 de firme romanesti au intrat in insolventa in primele 4 luni
Solutia
VIDEO PROTVPLUS.RO