Efectele cresterii TVA: preturile se vor majora cu 2-3%
Majorarea cu 5% a TVA-ului, de la 1 iulie, nu trebuie sa se transfere cu totul in preturile pe care le achitam de joi incolo. Cel putin asta spun analistii economici, care ne dau exemplul Ungariei.
In tara vecina, cand a crescut taxa pe valoare adaugata de la 20 la 25%, tarifele nu au explodat, ci au urcat cu cateva procente.
La noi, producatorii si reprezentantii magazinelor isi vor fura singuri caciula daca nu vor face la fel pentru ca oamenii pur si simplu nu mai au de unde sa dea bani. Si sa nu uitam ca profiturile comerciantilor au fost si sunt inca destul de insemnate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ordonanta de urgenta care modifica Codul fiscal a fost publicata luni in Monitorul Oficial.
Majorarea TVA-ului cu 5% nu ar trebui sa aduca dupa ea scumpiri de zeci de procente, cum ameninta unii comercianti. Potrivit analistilor economici, preturile vor creste in medie doar cu 2-3% anul acesta.
Iar in cazul legumelor si fructelor n-ar trebui sa creasca deloc deoarece pe timp de vara importul este inlocuit cu productia locala.
Exista deja si unii patroni anunta ca vor tine preturile pe loc pentru a nu isi pierde din clienti si a nu afecta in continuare consumul.
Potrivit specialistilor cele mai afectate de majorarea TVA-ului vor fi benzina si motorina.