Culmea crizei! Firmele cu pierderi si-au alocat bonusuri URIASE!
Desi tara arde unii o duc bine merci, ba chiar si-au acordat bonusuri de 320 de milioane de euro. Atat au primit anul trecut sefii si angajatii celor 10 companii de stat, culmea cu cele mai mari pierderi din economie.
Adica, exact cele aflate sub supravegherea FMI. Cifrele arata ca s-a mers pe principiul: "La fiecare 100 de lei pierdere, pe care am facut-o, cerem de la stat, inca 42 de lei, pentru sporuri".
In fruntea clasamentului se afla Compania Natonala CFR SA, care a acordat anul trecut bonusuri in valoare de 328 de milioane de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adunam cu CFR Calatori, CFR Marfa si Electrificare CFR si vedem ca cele 4 firme au dat prime, sporuri, tichete de masa si de vacanta de peste 800 de milioane de lei - cam 200 miloane de euro.
"Aici s-au dat trei sporuri, sporul de vechime, de noapte, si sporul de periculozitate care difera intre 7 si 15%. In rest nu am avut niciun spor la calea ferata", spune Gheorghe Fratica presedinte sindicatul Federatia Nationala Feroviara.
Bonusurile reprezinta jumatate din pierderile totale de 1,8 miliarde de lei. "Performanta" amplificata de datoriile restante de peste un miliard de lei, dintre care o treime catre bugetul de stat si doua treimi catre alte companii.
Si Compania Nationala a Huilei este campioana la pierderi - cu 600 de miliarde de lei. Cu toate acestea, directorii au dat sporuri si prime de 245 de milioane de lei, in conditiile in care datoriile neplatite trec de 4 miliarde de lei.
Si Metrorex-ul bucurestean a impartit cu generozitate 117 milioane de lei. Suma care este putin mai mica decat pierderea inregistrata anul trecut, dar care depaseste datoriile restante ale societatii.
Termoelectrica si Electrocentrale Bucuresti au dat de asemenea cate 100 de milioane desi sunt pe minus cu peste 600 de milioane si cu restante de aproape 4 MILIARDE.