Candva "regina" imobiliarelor, afacerea cu birouri de inchiriat e o povara
In cladirile turn de business ridicate in Capitala bate vant a paguba si nu intr-o incapere sau doua, ci pe 150.000 de metri patrati. Fericiti sunt doar propietarii care au scapat macar de un etaj din 10.
In Bucuresti, spatiul disponibil destinat birourilor este cinci ori mai mare in comparatie cu cererea. Si asta dupa ce, in primele sase luni ale lui 2009, piata inchirierilor a scazut cu 60%.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu mai punem la socoteala faptul ca nici un director de companie mare nu mai risca sa isi blocheze banii intr-un sediu nou.
Si intr-un oras mare cum este Constanta sunt cladiri noi pe alese.
"Foarte multe firme si au inchis activitatea si le-au parasit sau o buna parte nu au apucat sa fie inchiriate. Foarte multe au lasat preturile mai jos ca sa atraga", spun agentii imobiliari.
Afise cu "spatii de inchiriat - 5 euro pe metru" gasim si in toata Oradea. La iesirea din oras, de pilda, dam peste o cladire moderna de 2.000 de mp ocupata in proportie de 10%. "Am incercat sa tinem pasul pe piata deschizandu-ne o sala de nunti. Asteptam potentialii clienti, asteptam sa treaca criza", spun cei care se ocupa de cladire.
De criza vom scapa cel mai devreme intr-un an, sunt de parere analistii imobiliari.