Candva "regina" imobiliarelor, afacerea cu birouri de inchiriat e o povara


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 02:50
Data publicarii: Miercuri 23 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

In cladirile turn de business ridicate in Capitala bate vant a paguba si nu intr-o incapere sau doua, ci pe 150.000 de metri patrati. Fericiti sunt doar propietarii care au scapat macar de un etaj din 10.

 

In Bucuresti, spatiul disponibil destinat birourilor este cinci ori mai mare in comparatie cu cererea. Si asta dupa ce, in primele sase luni ale lui 2009, piata inchirierilor a scazut cu 60%.

Nu mai punem la socoteala faptul ca nici un director de companie mare nu mai risca sa isi blocheze banii intr-un sediu nou.

Si intr-un oras mare cum este Constanta sunt cladiri noi pe alese.

"Foarte multe firme si au inchis activitatea si le-au parasit sau o buna parte nu au apucat sa fie inchiriate. Foarte multe au lasat preturile mai jos ca sa atraga", spun agentii imobiliari.

Afise cu "spatii de inchiriat - 5 euro pe metru" gasim si in toata Oradea. La iesirea din oras, de pilda, dam peste o cladire moderna de 2.000 de mp ocupata in proportie de 10%. "Am incercat sa tinem pasul pe piata deschizandu-ne o sala de nunti. Asteptam potentialii clienti, asteptam sa treaca criza", spun cei care se ocupa de cladire.

De criza vom scapa cel mai devreme intr-un an, sunt de parere analistii imobiliari.

Locuintele
Noi solutii pentru a vinde casele:
Preturile apartamentelor, mai ridicate. Intermediarii: sunt
VIDEO PROTVPLUS.RO