Ca sa nu dea faliment, patronii isi vand afacerile sau se reorienteaza


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 09:05
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Romanii renunta la afaceri cu vechime din toate domeniile - de la firme de constructii, la magazine, restaurante ori farmacii. Numarul anunturilor de acest fel pe internet s-a triplat.


Cei care vand fie vor sa se reorienteze spre alte domenii, fie doresc sa puna banii deoparte pana trece criza.

De exemplu, o pizzerie din Capitala, deschisa acum 2 ani, e de vanzare - patronii au decis ca pastreaza alte afaceri pe care le au impreuna. Dau localul cu tot cu cladire si, spun ei, accepta mai putin decat au investit: "Partea de investitie a fost in jur de 120.000 de euro. In functie si de potenta clientului interesat de aceasta locatie o sa ajungem la un consens, pretul e negociabil", a declarat unul din patronii localului.

Si la Timisoara, un patron isi vinde afacerea: un bar fara pretentii, intr-un spatiu inchiriat. Il asigura pe cumparator ca unitatea este profitabila si pe timp de criza. Patronul spune ca o vinde si cu 3.000 de euro, asta desi a investit 5.000 de euro numai in amenajare.

Situatia nu e prea roz nici pe piata farmaciilor, in domeniul constructiilor sau in cel imobiliar. Doar cativa dintre sutele de ofertanti au reusit sa-si gaseasca si clienti.

Luxul este pus la zid de criza economica!
Casa de 200.000 de euro, jucata la tombola!
Cele mai bune investitii se fac in plina criza financiara
VIDEO PROTVPLUS.RO