Boc: Am depasit nivelul critic al crizei economice


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 11:26
Sursa: Pro TV
Data publicarii: Joi 03 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Emil Boc

Premierul Romaniei Emil Boc a anuntat miercuri seara ca tara noastra a trecut de pragul critic al crizei financiare. Concluzia premierului se bazeaza pe nivelul incasarilor la bugetul de stat in luna noiembrie.

Veniturile in luna noiembrie s-au situat in luna noiembrie la 12,1 miliarde de lei, depasind nivelul consemnat in aceeasi luna a anului trecut, de 11,9 miliarde de lei, scrie Gandul.

La sfarsitul lunii octombrie, bugetul general consolidat inregistra un deficit de 25,5 miliarde lei, respectiv 5,1% din PIB, in conditiile unor venituri totale de 131 miliarde lei dupa zece luni, reprezentand 26,3% din PIB si a unor cheltuieli de 156,4 miliarde lei, respectiv 31,4% din PIB, potrivit Mediafax.

Semnificatia, dupa parerea noastra, este urmatoare: practic, am ajuns la faza in care am depasit nivelul critic al crizei economice si pregatim relansarea economică din anul 2010.
Emil Boc
Tot miercuri, euro, a avut cel mai scazut nivel din ultimele doua luni: sub 4.25. BNR a anuntat un curs de 4,2496 lei. Asadar, o gura de oxigen pentru romanii datornici la banci.

Iar intarirea leului nu este deloc artificiala si are are doua cauze. Prima ar fi revenirea increderii investitorilor de pe pietele internationale, pe masura ce problemele din Dubai par tinute in frau.

A doua este o cauza interna, si anume faptul ca Banca Nationala vinde acum o parte din banii pe care Ministerul Finantelor i-a imprumutat saptamana trecuta de la banci.

Vestile bune nu se opresc aici: cursul ar putea capata o stabilitate si mai mare, daca vom avea un guvern care sa adopte la termen bugetul pe 2010 si, automat, sa primim bani de la FMI.

Sursa: Pro TV Gandul

Euro, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni: sub 4.25
Strainii vad in continuare loc pentru afaceri la noi in tara
Finantele vor doar 1,8 mld. lei de la banci in decembrie
VIDEO PROTVPLUS.RO