Rate mai mici! Un euro = 4,2171 lei


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 11:33
Data publicarii: Joi 03 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Leul se intareste vazand cu ochii. Cursul monedei euro a scazut joi cu inca 3 bani, la 4,2171 lei. Asta inseamna ca daca aveti credite in euro, veti lasa mai putini bani la ghiseul bancar. Este cel mai mic nivel de peste doua luni incoace.

 

Cu toate acestea, nu va ganditi la preturi mai mici la produsele de import, de la raft. Pentru ca acestea sa scada este necesara o apreciere constanta a leului, de cel putin 30 de zile. Asta in conditiile in care 60% dintre produsele din Romania sunt de import.

Dealerii bancilor atribuie intarirea leului increderii investitorilor de pe pietele financiare internationale, dar si operatiunilor BNR care vinde euro pentru lei.

Aceeasi tendinta pozitiva se resimte si pe pietele din regiune.

Potrivit dealerilor, evolutia cursului nu a fost influentata de datele privind ritmul de scadere a economiei, care tot incetineste din trimestrul trei, scrie Mediafax.

Economia s-a contractat cu 0,6% in trimestrul trei, mai putin decat estimarea initiala de 0,7%, a anuntat joi Institutul National de Statistica.

Pe de alta parte, premierul interimar Emil Boc este optimist si crede ca Romania a depasit nivelul critic al crizei financiare. Concluzia sa se bazeaza pe nivelul incasarilor la bugetul de stat in luna noiembrie. Veniturile in luna trecuta s-au situat la 12,1 miliarde de lei, depasind nivelul consemnat in aceeasi luna a anului trecut, de 11,9 miliarde de lei.

Tags: curs valutar, lei, euro,

Incotro va merge euro dupa alegeri. Se repeta scenariul din 2008?
Euro, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni: sub 4.25
VIDEO PROTVPLUS.RO