Agricultorii primesc luna viitoare primii bani de la UE

Ultima actualizare: 24-06-2012 14:24
Grau

Agricultorii şi autorităţile locale cărora le-au fost aprobate în primăvară proiectele pentru obţinerea de finanţări nerambursabile de la UE vor primi efectiv banii începând cu a doua jumătate a lunii septembrie.

"Am demarat procedura de semnare a contractelor. Beneficiarii cu proiecte selectate pentru finanţare au primit notificări şi începând cu această săptămână, urmează să fie semnate documentele, iar primele fonduri vor fi acordate undeva la sfârşitul lunii septembrie", a declarat pentru Ziarul Financiar Ecaterina Roşu, director general adjunct Implementare Tehnică din cadrul APDRP.

Tot în septembrie va fi organizată o nouă sesiune de depunere de proiecte pentru două noi domenii de finanţare şi anume măsura 312, care se referă la sprijinirea pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi şi măsura 313 - încurajarea activităţilor turistice. Pentru cele două măsuri, ghidurile sunt în lucru urmând a fi disponibile către sfârşitul acestei luni.

Reprezentanta Agenţiei spune că după primirea notificării, beneficiarii trebuie să se prezinte în termen de 15 zile la Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru semnarea contractului care urmează să fie validat şi să treacă de controlul financiar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO